Succesvolle informatieavond overgangsklachten

Veel informatie en antwoorden op talloze overgangsvragen. Dat kregen de ruim 100 aanwezige vrouwen tijdens de informatieavond ‘Is het de overgang of niet?’ op donderdag 17 april in de Delftse locatie van Reinier de Graaf. Het aanwezige publiek waardeerde de bijeenkomst met rapportcijfer 8. Het succes bleek niet alleen uit deze waardering, maar ook uit de reacties: “Dat er behandelingen met medicatie mogelijk zijn is voor mij echt een eye-opener”, “mooi dat de overgang wordt belicht vanuit verschillende invalshoeken”, “ik wist echt niet dat vitamine D zo belangrijk was”.

Hormonale therapie, stemmingswisselingen, osteoporose, nagenoeg alle denkbare overgangsklachten en behandelingen kwamen aan bod tijdens de presentaties van overgangsconsulente Annet van Lith, gynaecoloog Frederike Siemens, klinisch psycholoog Irene de Vlaming en verpleegkundig specialist osteoporose en fracturen Peter van den Berg.

Overgangspolikliniek

De informatieavond was een initiatief van de Overgangspolikliniek van Reinier de Graaf. Deze polikliniek heeft als doel vrouwen met (ernstige) overgangsklachten wat uitgebreider te informeren en verschillende behandelingsopties te bespreken en individueel af te stemmen.

Overgangsklachten

Hebt u last van overgangsklachten als opvliegers, nachtelijk transpireren, slaapstoornissen, spier- en gewrichtspijn dan kan uw huisarts of behandelend medisch specialist, als hij of zij dat nodig acht, u verwijzen naar onze Overgangspolikliniek.

Afspraak

De overgangsconsulente houdt op donderdag spreekuur. U kunt, met een verwijzing een afspraak maken via 015 - 260 42 07 van maandag tot en met vrijdag van 08.30 tot 17.00 uur.