Team Westland reikt cheques voor onderzoek uit aan Reinier de Graaf

Eind vorige week ontving Reinier de Graaf meerdere cheques voor oncologisch onderzoek en geavanceerde apparatuur van Team Westland, een stichting die zich inzet voor oncologische (na)zorg en onderzoek in de regio. 

Tijdens een speciale sponsoravond van Team Westland ontving Maag- Darm- Lever (MDL)-arts Rutger Quispel een cheque van euro 15.000 voor verder onderzoek naar alvleesklierkanker. Een bedrag van 200.000 euro werd overhandigd aan uroloog John van der Hoeven voor de aanschaf van een echo-MRI systeem. “We zijn ontzettend blij met dit mooie bedrag en de andere cheques die wij als ziekenhuis mochten ontvangen. Met dit nieuwe echo-MRI systeem kunnen we de diagnose prostaatkanker op een snellere en zeer doeltreffende wijze stellen. Doordat we minder weefsel hoeven af te nemen, is dit ook minder belastend voor de patiënt", aldus Van der Hoeven.

Gespecialiseerd oncologieverpleegkundige Marielle Bakker en oncoloog Karin Beelen namen een cheque met een bedrag van 15.000 euro in ontvangst voor het onlangs georganiseerde inspiratie- en verwenevenement voor (ex)oncologiepatiënten ‘Pluk de Dag’. Hematoloog Ward Posthuma mocht twee cheques in ontvangst nemen, waarvan een cheque van 10.000 euro voor het zogenoemde PROMS-onderzoek, dat zorgt voor meer aandacht voor de kwaliteit van leven van oncologiepatiënten tijdens en na de behandeling. De tweede cheque die hij kreeg is bestemd voor onderzoek naar lymfeklierkanker. 

Van links naar rechts: MDL-arts Rutger Quispel, MDL-arts Bart Veldt, uroloog John van der Hoeven, oncologieverpleegkundige Marielle Bakker, fysiotherapeut Carine Beukers, oncoloog Karin Beelen en oncoloog Addy van de Luijtgaarden.