Tegeltje bij de koffie

Woensdag 13 november maken patiënten op de verpleegafdelingen in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft kans om een echt Delfts Blauw Tegeltje van de Porceleyne Fles te winnen. Het is onderdeel van een regionale campagne van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf, die geld inzamelt voor goede doelen in het ziekenhuis.

Bij de koffie
Alle patiënten krijgen tijdens de koffie of thee een zogenoemd stembiljet uitgereikt. Hierop staan alle Delfts Blauwe tegels afgebeeld die bedacht zijn door deelnemers van de tegeltjeswedstrijd ‘Meer voor Elkaar’ op www.vriendenvanreinier.nl. Aan de patiënten wordt gevraagd de leukste tegel uit te kiezen. Een loting bepaalt wie het authentieke Delfts Blauwe Tegeltje wint.

Tegels te koop
Onder de campagnenaam ‘Meer voor Elkaar’, houdt de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf, www.vriendenvanreinier.nl, een wedstrijd voor de leukste en mooiste Delfts Blauwe tegelwijsheid. De tegels zijn digitaal te koop voor € 5,- en de opbrengsten gaan naar goede doelen voor patiënten. Iedere maand word een tegel van de maand gekozen. Alle winnende tegels worden vervaardigd door de Porceleyne Fles en straks permanent tentoongesteld in het nieuwe Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft.

iPads Intensive Care
In november staat het goede doel van Reinier de Graafs  Intensive Care (IC) centraal. De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf wil iPads aanschaffen voor IC-patiënten die nog niet kunnen praten. Via de iPad kunnen zij hun wensen kenbaar maken aan hun naasten en het verzorgend personeel.

Goede doelen
De Stichting Vrienden van Reinier de Graaf wil met haar vrienden en partners meerdere goede doelen mogelijk maken. Zo werven ze middelen voor huiskamerprojecten waar met name oudere en wat meer verwarde patiënten bij elkaar komen en een dagprogramma aangeboden krijgen. Vrienden maken extra fysio-apparatuur mogelijk zoals bedfietsen zodat patiënten sneller sterker worden en uit bed kunnen. Maar ook meer groen in en rond de locaties en overal speelfaciliteiten voor kinderen zodat ze zich altijd veilig kunnen ontspannen en vermaken. Voor een compleet overzicht kunt u kijken op www.vriendenvanreinier.nl.

Meer informatie:
www.vriendenvanreinier.nl
Rowena Timmermans   015-260 5112
r.timmermans@rdgg.nl