Trots op onze Troostkoffers

“Ha, daar zijn ze dan, we zijn blij dat we ze nu kunnen uitdelen!”  Voor de gespecialiseerd oncologieverpleegkundigen Hetty Muller, Esther Ponsioen en Ria Dijkshoorn is een grote wens in vervulling gegaan. “Iedereen die de troostkoffer heeft mogelijk heeft gemaakt, enorm bedankt!”

De troostkoffer is gerealiseerd met giften van de Heer Vroemen, het Coöperatiefonds van Rabobank Zuid-Holland Midden, de sponsors van de  Golden Ten-lopers van Reinier de Graaf en de Xcellent ICT groep. De  leverancier van de koffers, Jacobs Presentation Products, gaf een mooie korting.

Troostkoffer om het  kinderen te vertellen

Wanneer een van hun ouders kanker heeft, worstelen veel kinderen met hun gevoelens. Ze vinden het moeilijk om hun verdriet en verwardheid te uiten en die te verwerken. Voor volwassenen in hun omgeving is het lastig hoe ze het best met de kinderen om kunnen gaan. De gespecialiseerd oncologieverpleegkundigenvan Reinier de Graaf willen hierbij ondersteuning bieden, met een begeleidingspakket op maat. Na een informatief gesprek tussen de  verpleegkundigen van Reinier de Graaf en de ouder van het kind, stelt de verpleegkundige een Troostkoffer voor het kind samen.

De Troostkoffer helpt

"Het was fijn dat ik met onze kinderen over de ziekte van hun moeder kon praten", aldus een vader.
De Troostkoffer bevat informatie over kanker, een (voor)leesboek en bijvoorbeeld een knuffel, dagboek of tekenspullen. De troostkoffer wordt aangepast aan de leeftijd van het kind. Kinderen kunnen de koffer ook aanvullen met persoonlijke spullen. Met deze koffer krijgen ouders en verzorgers handvatten om kinderen en jongeren bij te staan in de verwerking van hun verdriet.

Stichting Vrienden van Reinier

Wilt u een bijdrage leveren om nog meer troostkoffers te realiseren? Of wilt u wellicht een ander project steunen? Op de website van de Stichting Vrienden van Reinier vindt u informatie hoe u kunt doneren. Met uw gift maakt u extra’s voor onze patiënten mogelijk.