Tweede Kamerlid Mona Keijzer bezoekt Gasthuis

Tweede Kamerlid Mona Keijzer van het CDA bracht gisteren (13 juli) een werkbezoek aan het Reinier de Graaf Gasthuis. Ze werd daar bijgepraat over de huidige en toekomstige ontwikkelingen en uitdagingen in de gezondheidszorg en nam een kijkje op verschillende afdelingen van het ziekenhuis.

Een van de onderwerpen waarop Keijzer werd bijgepraat, was de zorg aan kwetsbare ouderen. Zo legde een van onze geriaters uit hoe er bij het ontwerp en de bouw van het nieuwe ziekenhuis is nagedacht over de seniorvriendelijkheid. Er werd ook uitgebreid stilgestaan bij de samenwerking met zorginstelling Pieter van Foreest, die binnen de muren van ons ziekenhuis een eigen revalidatieafdeling heeft.

Keijzer bezocht ook de Tovertafel in de huiskamer van de verpleegafdeling Vaat- en Traumachirurgie. Op deze tafel worden beelden geprojecteerd waarmee oudere, verwarde patiënten spelletjes kunnen spelen. Zo kunnen ze visjes vangen of spreekwoorden raden. Dit activeert de patiënten zowel fysiek als mentaal.

Daarna kreeg het Kamerlid een rondleiding op de afdeling Spoedeisende Hulp (SEH) door een SEH-arts. Hij vertelde Keijzer over onder meer het werk op de SEH, de samenwerking met de daarnaast gelegen huisartsenpost en wat er met patiënten gebeurt zodra deze op de afdeling worden binnengebracht.

Carina Hilders, directeur van Reinier de Graaf, gaf een presentatie over het ziekenhuis. Zo vertelde ze over de rol van Reinier de Graaf in de regio en de identiteit van ons ziekenhuis. Ook vertelde ze Keijzer over de nieuwe strategie, waarbij extra aandacht gegeven wordt aan de zorg voor moeder en kind, oncologiepatiënten en kwetsbare ouderen. “Het is fijn om te zien hoe het er hier uitziet en fijn om te horen hoe jullie met ouderen omgaan”, aldus Keijzer.