Veel enthousiasme na workshop Look Good, feel better

Als je een chemokuur ondergaat, is de spiegel vaak niet je beste vriend. Haaruitval, ook bij de wenkbrauwen, en een droge huid zijn bekende gevolgen van de behandeling. Dan is het fijn advies te krijgen hoe hiermee om te gaan en wat er aan te doen is. Daarom keken 30 april dertien vrouwen met kanker samen in de spiegel. Zij volgden de workshop Look Good, feel Better, een initiatief van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf in het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft. Dit jaar zijn nog twee workshops gepland.

De vrouwen kregen eerst advies over haar- en huidverzorging. Met de make-upadviezen gingen ze enthousiast aan de slag. Daarna vertelde een haarwerker over pruiken. Het blijkt in de praktijk erg lastig te zijn direct een passend en prettig model te vinden, maar gelukkig is de pruik van nu, veel beter dan vroeger. Een goede pruik, zie je niet. 

Uitje met gelijkgestemden

De deelnemers spraken hun waardering luid en duidelijk uit. “Een leuk uitje met gelijkgestemden”, vatte een deelneemster het pakkend samen. “Ik heb veel nieuwe dingen geleerd. Geweldig om eens niet op te vallen en om bij ‘soortgenoten’ te zijn.” Na de lunch, gesponsord door Bakker Holtkamp en Slagerij Van Geest uit Den Hoorn, gingen de dames met een tas gevuld met cosmeticaproducten naar huis.

Iets extra’s

”Het is heel fijn dat we de vrouwen ook eens voor iets leuks naar het ziekenhuis kunnen laten komen. In deze moeilijke periode van lichamelijke verandering willen wij graag iets extra’s voor patiënten kunnen betekenen”,  vertelt oncologieverpleegkundige en initiatieneemster Esther Ponsioen. Samen met haar collega Marielle Bakker kreeg ze voor elkaar dat Reinier de Graaf dit jaar vier workshops organiseert. “Het liefst worden dat er volgend jaar zes. Of dat financieel lukt, is nog de vraag. We zijn namelijk afhankelijk van giften.”

Sponsoring

Dit jaar zijn nog twee workshops ‘Look Good Feel Better’ voor 12 deelnemers per keer. De workshops zijn mogelijk gemaakt door donaties van particulieren, bedrijven en het ziekenhuis zelf aan de Stichting Vrienden van Reinier.

‘Look Good Feel Better’ is een landelijke organisatie die in samenwerking met ziekenhuizen kankerpatiënten helpt zich minder ziek te voelen. 

Meer informatie: Stichting Vrienden van Reinier