Veel enthousiaste bezoekers tijdens succesvolle Kijkdag bij Reinier de Graaf

“Indrukwekkend.” “Super mooi geworden.” “Prachtig, nu al.“ Enkele veelgehoorde reacties van bezoekers tijdens de Kijkdag. Ondanks de hitte kwamen 5219 nieuwsgierigen het nieuwe ziekenhuis van binnen bekijken. Zowel jong en oud kwam op de Kijkdag af.

Om 10.00 uur werden de omwonenden persoonlijk ontvangen door projectdirecteur nieuwbouw Cees van der Zande, waarna zij de primeur hadden om als eerste het nieuwe ziekenhuis te bezoeken.

Tussen 11 uur ’s morgens en 4 uur ’s middags konden bezoekers langs bijzondere plekken in de nieuwbouw lopen. 

In de ochtend was het super druk en stonden mensen in een lange rij te wachten om naar binnen te gaan. Er werden flesjes water uitgedeeld, wat de mensen een mooie service vonden. In de middag werd het iets rustiger. “Het is het dubbel en dwars waard om gezien te hebben", vertelde een blije bezoeker.

Bezoekers zagen onder meer de Spoedeisende Hulp/Huisartsenpost (de toekomstige Spoedpost), de Intensive Care, het dialysecentrum, verloskunde, een polikliniek en een verpleegafdeling. Bezoekers waren blij verrast door de opzet van het gebouw. “Schitterend ziekenhuis.” "Goed over nagedacht".

De rondgang eindigde in de indrukwekkende entreehal van het nieuwe ziekenhuis waar informatiestands stonden van Stichting Vrienden van Reinier, EGM-architecten, Pharmafilter, Cliëntenraad, de Poli-apotheek en Pieter van Foreest.  

Buiten liep de actie van Stichting Vrienden van Reinier uitstekend. Voor 2 euro kom men een tegeltje kapot slaan voor de toekomstige mozaïekbank voor het ziekenhuis.