Veranderde parkeersituatie door bouw OK-complex

Met ingang van maandag 2 september sluit het Reinier de Graaf ziekenhuis tijdelijk de bovenste twee etages van de bezoekersparkeergarage bij het Gasthuis in Delft. Dit vanwege de bouw van een kleinschalig OK (operatiekamer)-complex op het dak van de bezoekersparkeergarage. Om patiënten en bezoekers voldoende parkeergelegenheid te bieden, is er een tijdelijk parkeerterrein aangelegd tegenover het voorplein van het ziekenhuis. 

Het tijdelijke parkeerterrein is open van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 18.00 uur. Patiënten en bezoekers kunnen op het tijdelijke parkeerterrein parkeren wanneer de parkeergarage vol is. Via de aangegeven looproute komen zij bij de hoofdingang van het Gasthuis. Van maandag tot en met vrijdag tussen 9.00 en 16.30 uur rijdt de Reinier Shuttle rond op het tijdelijke parkeerterrein om mensen die niet of minder goed kunnen lopen naar de hoofdingang te brengen. 

Mindervaliden kunnen gewoon parkeren op de mindervalideplekken in de parkeergarage. In het weekend en in de avonduren is de capaciteit in de bezoekersparkeergarage voldoende om iedereen een plek te kunnen bieden. Fietsers kunnen de bezoekersfietsenstalling gewoon bereiken, maar kunnen tijdelijk niet meer via het ziekenhuisterrein naar de Apothekersweg fietsen. Dit is wel mogelijk door om te fietsen via de achterkant van het ziekenhuis. Fietsers moeten gebruik maken van het fietspad naast het personeelsparkeerterrein en voetgangers van de stoep langs dit fietspad. 

Deze situatie duurt tot het eerste kwartaal van 2020. De overlast blijft tijdens de bouwperiode zoveel mogelijk beperkt.

In het nieuwe OK-complex komen twee operatiekamers, 12 dagverplegingsbedden en 6 stoelen voor oogingrepen. Het complex wordt door middel van een loopbrug verbonden met het bestaande OK-complex in het Gasthuis en wordt naar verwachting halverwege 2020 opgeleverd en begin 2021 in gebruik genomen.

Concentratie van zorg
Door de veranderende zorgvraag en de technologische ontwikkelingen heeft het Reinier de Graaf ziekenhuis besloten de zorg meer te gaan concentreren. Zo verplaatsen we de (complexe) zorg en ingrepen waar een ziekenhuisopname voor nodig is vanuit Voorburg naar onze hoofdlocatie in Delft. In Voorburg en Naaldwijk behouden we moderne poliklinieken waar patiënten terecht kunnen voor spreekuren, controles en diagnostiek. Deze aanpak sluit aan bij onze missie om patiënten de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment te geven.