Verras jouw valentijn eens anders

Een doos chocolade, een kleurrijke bos bloemen, een anonieme kaart, een romantisch etentje bij kaarslicht. Er zijn talloze manieren om diegene die jouw liefde verdient te verrassen op Valentijnsdag. Maar is dat niet wat afgezaagd? Verras jouw valentijn dit jaar anders: geef een vacature cadeau!

Waarom? In het derde kwartaal van 2014 is het aantal werklozen in Nederland opgelopen tot 630.000. Zeshonderddertigduizend… Dat is meer dan alle inwoners van Rotterdam bij elkaar. Een schokkend hoog aantal. Bijna iedereen kent wel iemand in zijn of haar omgeving die actief zoekt naar een baan. Veelal een vermoeiende strijd. Dat blijkt wel uit de vele verhalen die we regelmatig op het Carrièrebureau van Reinier de Graaf  van sollicitanten horen. Sommigen hebben 60, anderen wel 90 sollicitaties verstuurd. Wij helpen ook  de sollicitanten die we teleur moeten stellen, graag verder. Bijvoorbeeld door tijd voor te maken tijdens ons sollicitatiespreekuur. Een spreekuur voor afgewezen sollicitanten waar in we heb voorzien van feedback en tips. In de hoop dat ze bij hun volgende sollicitatie wel succes hebben.

Dus steek een naastenliefde een hart onder de riem; doe een kans cadeau. Een kans op een baan door een vacature door te sturen. Van Reinier of een andere organisatie. Want door dit te doen, geef je misschien wel het mooiste cadeau dat je in 2015 geven kunt: een kans op een baan. Fijne valentijnsdag.