Verwennerij tijdens Look Good Feel Better

“Dit is echt verwennerij” vertelt een deelnemer van de workshop Look Good Feel Better. Twaalf vrouwen met kanker kwamen op donderdag 21 april naar ons ziekenhuis voor een ochtend vol verwennerij met make-up, gezichtsverzorging en haarwerken. Het onderlinge contact is een van de succesfactoren van deze workshop. Iedereen begrijpt elkaar. “Ik kwam hier naar toe zonder verwachting, maar ik vond het echt heel gezellig en fijn. Ook om zo met elkaar te zijn”.

Sterke vrouwen steunen elkaar
Deze vrouwen strijden tegen kanker, maar soms ook met zichzelf en hun naasten. Praten met een lotgenoot is prettig en zorgt voor herkenning. “Normaal gesproken ben ik niet zo van de make-up. Ik gebruik altijd wel huidverzorging. Het was echt heel leuk om een keer zo met make-up bezig te zijn en je mooi te maken..” De deelnemers deelden ook hun ervaringen van de zorg binnen het ziekenhuis met elkaar: Zo zijn de patiënten erg te spreken over de kar die tijdens de chemokuren voorbij komt met allerlei lekkere dingen “daar word ik helemaal blij van” aldus een deelnemer.

Workshop dankzij sponsoring
Dit jaar geeft Reinier nog drie keer de workshop Look Good Feel Better voor twaalf personen per keer. De workshops zijn mogelijk gemaakt dankzij sponsoring door particulieren, bedrijven en het ziekenhuis zelf. Op www.vriendenvanreinier.nl staat meer informatie over de Stichting Vrienden van Reinier.