Vreemde e-mail adressen en foute foto's: geen goed idee voor een cv.

1: Zorg voor een sterke opening

Een goed begin is het halve werk, zullen we maar zeggen. Om de aandacht van onze recruiters te trekken, helpt een sterke profielomschrijving. Kortom: wie ben jij en wat typeert jou?

 

2: Vermeld je kernkwaliteiten

Laat duidelijk blijken waar jij goed in bent en waarom wij juist jou dus moeten uitnodigen voor een gesprek.

 

3: Zorg voor een foutloos document.

Klinkt logisch? Toch zijn er best veel cv’s waar fouten in zijn geslopen. Een slordig en slecht geschreven cv zegt iets over jou. Door je cv te dubbelchecken en deze door anderen te laten controleren, zorg je voor een foutloos document. En dat is belangrijk, want een fout in je cv kan een reden zijn voor een afwijzing.

 

4: Vermeld feiten, prestaties en verantwoordelijkheden

Hierdoor zorg je ervoor dat onze recruiters goed kunnen beoordelen op welk niveau jij acteerde en kunt acteren. Zo weten we ook wat je tot nu toe bereikt hebt. Ben jij een manager die 2 mensen heeft aangestuurd en een budget van 5.000 euro had? Of bestond je team uit 50 medewerkers en beschikte je over een budget van 10 miljoen euro? En welke resultaten heb je geboekt?

 

5: Houd je cv persoonlijk

Klinkt ook logisch, toch? Onze recruiters zijn namelijk geïnteresseerd in wie jij bent. Zorg er dus voor dat de informatie in je cv alleen betrekking heeft op jóu.