Voorbereiding sloop oudbouw start in november

Het nieuwe ziekenhuis draait op volle toeren. De oude gebouwen B en H raken steeds leger en zijn straks klaar voor de sloop. Op de locatie van gebouw B komt een bezoekersparkeergarage. Op het terrein van het huidige gebouw H komt parkeergelegenheid voor ziekenhuismedewerkers.

In november 2015 starten de voorbereidingen en de sanering voor de sloop van het B-gebouw. Het H-gebouw volgt in juni 2016. Donderdag 3 september ondertekenden Cees van der Zande, directeur Bouw Reinier de Graaf en Kees van Es, algemeen directeur Beelen Sloopwerken, het contract voor de sloop. In het voortraject rondom de sloop kreeg het ziekenhuis advies van Dimitri Boers, directeur van SAM-advies BV.

Momenteel ruimt het ziekenhuis de gebouwen leeg. Resterend meubilair, medische apparatuur en computers die niet mee verhuisden zijn opgekocht. Op die manier krijgen ze een tweede leven.

Wilt u op de hoogte blijven van de terreinontwikkelingen, schrijf u dan in voor onze nieuwsbrief.

Fotobijschrift: V.l.n.r. Bernard van der Laan (bouwkundig projectleider Techniek & Vormgeving), Kees van Es, Ad van Pelt (projectmanager bouw StevensVanDijck), Cees van der Zande en Dimitri Boers.