Vuurwerkbrillen bij oogpolikliniek

Vuurwerk zorgt ieder jaar voor ernstig oogletsel of zelfs blindheid. Daarom biedt de oogpolikliniek van Reinier de Graaf deze decembermaand vuurwerkbrillen aan om je ogen te beschermen voor €3,- per stuk. Het ziekenhuis sluit zich hiermee aan bij de Nationale Campagne Vuurwerkbril. Er zijn twee soorten vuurwerkbrillen verkrijgbaar; een model voor kinderen en volwassenen. Een deel van de opbrengst gaat naar Serious Request. De brillen zijn tot en met 31 december verkrijgbaar op de oogpolikliniek op de eerste etage van gebouw H in Delft (poli 74).  

De Nationale Campagne Vuurwerkbril is officieel van start gegaan met de lancering van de website www.ikziejevolgendjaar.nl en richt zich dit jaar vooral op basisschoolleerlingen. Het doel van campagne is ervoor te zorgen dat niemand meer blind wordt door vuurwerk. Zo zijn er afgelopen jaarwisseling landelijk 264 slachtoffers gevallen, waarvan 101 blijvend letsel hebben. Het opzetten van een vuurwerkbril bij het afsteken van (of kijken naar) vuurwerk is van essentieel belang. Het dragen van een vuurwerkbril door kinderen én ouders moet net zo vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel.

Het Oogzorgnetwerk, waarbij Reinier de Graaf is aangesloten, is ieder jaar betrokken bij deze nationale campagne door aandacht te vragen voor de vuurwerkslachtoffers en het verstrekken van vuurwerkbrillen in de aangesloten ziekenhuizen.