Vuurwerkbrillen op poli oogheelkunde

Vuurwerk zorgt ieder jaar voor ernstig oogletsel of zelfs blindheid. Daarom biedt de polikliniek oogheelkunde van Reinier de Graaf in december vuurwerkbrillen aan om je ogen te beschermen voor € 2,- per stuk. Er zijn twee soorten vuurwerkbrillen verkrijgbaar; een model voor kinderen en volwassenen. De brillen zijn tot en met 31 december verkrijgbaar op de polikliniek oogheelkunde op de eerste etage in gang A in Delft en in Voorburg.  

Het doel van campagne is ervoor te zorgen dat niemand meer blind wordt door vuurwerk. Zo belanden er gemiddeld 250 slachtoffers per jaar op de Eerste Hulp met oogletsel door vuurwerk. Het opzetten van een vuurwerkbril bij het afsteken van (of kijken naar) vuurwerk is van essentieel belang. Het dragen van een vuurwerkbril door kinderen én ouders moet net zo vanzelfsprekend worden als het dragen van een autogordel.
Het Oogzorgnetwerk, waarbij Reinier de Graaf is aangesloten, vraagt ieder jaar aandacht voor de vuurwerkslachtoffers en het verstrekken van vuurwerkbrillen in de aangesloten ziekenhuizen.

 

De aankoop van de vuurwerkbril wordt 100% gebruikt om Serious Request te steunen.