Werken in de frontlinie tijdens de coronacrisis: Marco Knook vlogt voor RTL Nieuws

Wie staan vooraan bij het bestrijden van de coronacrisis? De komende tijd volgt RTL Nieuws zorgprofessionals uit verschillende ziekenhuizen in de frontlinie. Eén van deze zorgprofessionals is medisch manager Acute Zorg Marco Knook, die ook als intensivist werkzaam is op de Intensive Care (IC).

Zowel Marco als de andere zorgprofessionals berichten tijdens de crisis wekelijks op het online platform van RTL Nieuws in de vorm van vlogs en blogs. Zij  laten de actuele situatie in hun werkomgeving zien en vertellen over hoogte- en dieptepunten die zij ervaren. 

Code rood 

In de eerste blog vertelt Marco over de capaciteit van de bedden op de IC. Hij legt uit waarom het komende week spannend wordt en wat code rood en code zwart inhouden. Ook gaat hij in op de emotionele impact die het coronavirus heeft op dierbaren van patiënten die op de IC liggen. Afscheid nemen van patiënten die zich vanwege dit virus in hun laatste levensfase bevinden is buitengewoon heftig. 

De eerste blog van Marco is vanaf nu te lezen op de website van RTL Nieuws. Zowel hier als op onze website en social mediakanalen berichten we tijdens de coronacrisis over vlogs en blogs van Marco. 

Naast Marco laten zorgprofessionals, zoals een recoveryverpleegkundige, een ambulancechauffeur en een IC-verpleegkundige, op het platform van RTL Nieuws van zich horen.