Winnaars Tour de Dialyse

De afstand van de Tour de France hebben ze niet afgelegd, de drie winnaars van Reinier de Graafs eerste Tour de Dialyse. Maar 12.000 kilometer hebben, dialysepatiënten Rik Verbeek, Anil Mohan en Elsa Storm toch echt wel in de benen zitten na 21 dagen op de pedalen tijdens hun dialyse. Gespecialiseerd dialyseverpleegkundige Judith van Holsteijn, initiatiefnemer en ‘chef d’équipe’ van dit evenement is trots. “Geweldig dat onze patiënten met zoveel inzet en plezier deelgenomen hebben aan deze fietstour. Bewegen is niet alleen goed voor de gezondheid. De Tour de Dialyse heeft zelfs een van onze patiënten doen stoppen met roken. Je zag ook teamspirit ontstaan. Zo bleek de heer Mohan een echte motivator. Hij heeft diverse patiënten aangespoord om mee te doen en stelde daarvoor zelfs zijn eigen fietstijd voor beschikbaar. Hij is dus de terechte winnaar van het wielertenue van sponsor afvalverwerkingsbedrijf Van Vliet Contrans uit Wateringen.

Energie

Rik Verbeek mocht de gele trui in ontvangst nemen en Elsa Storm is de groene truihouder van het totaal klassement.

Elsa: “Fietsen geeft me echt energie. In drie weken tijd is mijn conditie duidelijk verbeterd. Ik kon zelfs weer lekker over de boulevard in Scheveningen wandelen. Als er een fiets op de afdeling beschikbaar is, blijf ik fietsen.” Aanmoedigingsprijzen in de vorm van een ‘oorkonde’ werden uitgereikt aan Juan Carlos Quinteiro en aan Carlos Brito. Juan Carlos Quinteiro.

Prolongatie

(Gespecialiseerd) dialyseverpleegkundige Judith van Holsteijn heeft geen aanmoediging nodig om de 2e editie van de Tour de Dialyse te organiseren. “Het was een uitstekende primeur en voor herhaling vatbaar. Dus voor 2015 staat de Tour de Dialyse al in de agenda gepland.

Sponsor en wensen

Binnenkort kan de afdeling Dialyse met behulp van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf twee nieuwe fietsen aanschaffen. Van Vliet Contrans sponsort de eerste, de Gebouwenloop samen met de Raad van Bestuur van het Reinier de Graaf ziekenhuis en bewonersorganisatie Delft sponsoren een tweede. Zo kan de afdeling Dialyse tegemoet komen aan de stijgende populariteit van het fietsen tijdens de behandeling. De afdeling Dialyse heeft nog meer wensen voor haar patiënten. Hometrainers staan bovenaan het verlanglijstje. Kijk op de website van de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf voor meer informatie over sponsoring en donatie.