Wollebrandcross adopteert kinderwereld

De wijde wereld intrekken. Veel groen, natuur, werken in de kas of op het land, de duinen. Kinderen laten dromen, ze uitdagen om creatief te zijn, hun eigen wereld laten creëren terwijl ze in het Reinier de Graaf zijn. De basis zijn vijf levensgrote illustraties op de gangen van de Kinder- en jeugdafdeling  en de afdeling Neonatologie die elk een ‘wereld’ uitbeelden. De Wollebrandcross sponsort één van de vijf werelden voor kinderen. Werelden die bestaan uit illustraties op muren, verhalen, spelletjes, kleurplaten, apps, games en luisterboeken. Veel inwoners en organisaties in Westland zetten zich in voor kinderen. Helaas komt het voor dat zij ook zélf medische hulp nodig hebben, daarom heeft Stichting Wollebrandcross een significante donatie gedaan aan de Vrienden van Reinier de Graaf.

Maakbare Wereld voor kinderen

Jolanda Versteegen, hoofd van de Kinder- en jeugdafdeling, is enorm blij met de gift. “U moet zich voorstellen dat er prachtige afdelingen zijn gebouwd met nog kale muren die niet uitnodigend zijn voor kinderen. Terwijl wij naast uitstekende zorg ook het welzijn van een kind heel belangrijk vinden. Een omgeving waarin het kind zich veilig kan voelen, zich kan ontspannen en zelf kan meebepalen is daarin van belang. ‘Maak van de wereld van de Reinier de Graaf jouw wereld’ is dan ook het thema. De Wollebrandcross sponsort de Wijde Wereld. Daarnaast zijn er de Buitenwereld, Droomwereld, Ontdekkingswereld en Sprookjeswereld. Kinderen kunnen ook vanuit hun isolatiekamer de muurillustraties inkleuren met stickers en stiften, spelletjes doen en zelf voortborduren op de verhalen, en dat is zo belangrijk!”.

Wijde Wereld

Stichting de Wollebrandcross organiseerde jaarlijks sportevenementen waarvan de opbrengst is voor organisaties die zich inzetten om de gezondheid en/of levensomstandigheden van kinderen te verbeteren. In januari 2015 was de laatste editie van de Wollebrandcross. Voorzitter Ton Remmerswaal: “Wij zijn blij dat wij in één van de laatste edities hebben kunnen bijdragen aan een mooi en concreet project zoals dit. Hiermee kunnen we ook onze trots op de regio laten zien door een wereld te steunen die het buitenzijn, werken en spelen stimuleert.”