Workshop geeft kankerpatiënten nieuwe energie

“Ik zat gisteren nog een beetje in een dip, maar dit geeft mij echt weer energie,” vertelde één van de deelnemers tijdens de workshop Look Good Feel Better. “De sfeer was goed: intiem, open en zelfs vrolijk.” Samen met elf andere kankerpatiënten volgde zij 29 januari jl. de workshop uiterlijke verzorging in het Reinier de Graaf Gasthuis, aangeboden door de Stichting Vrienden van Reinier.

De twaalf vrouwen hebben door chemokuren hun haar verloren en soms ook hun wenkbrauwen en wimpers. Velen hebben huidproblemen. Een team van professionele schoonheidsspecialisten en haarwerkers gaf voorlichting over gezichts- en hoofdhuidverzorging, make-up en haarwerken. Alle deelnemers kregen een luxe pakket met verzorgingsartikelen cadeau en gingen aan de slag.

Alle deelneemsters reageerden heel positief op deze eerste workshop. Alleen al het even met een ‘lotgenoot’ praten is heel fijn. De stemming zat er goed in. Nadat alle pruiken en haardoeken op waren gezet, gingen de vrouwen vrolijk met elkaar op de foto. “Voor de sponsoren”, werd er nog geroepen.

Workshop dankzij sponsoring

Dit jaar geeft Reinier nog drie keer de workshop Look Good Feel Better voor 12 deelnemers per keer. De workshops zijn mogelijk gemaakt dankzij sponsoring door particulieren, bedrijven en het ziekenhuis zelf. Look Good Feel Better is een landelijke organisatie die in samenwerking met ziekenhuizen kankerpatiënten helpt zich minder ziek te voelen.

Hier vindt u een indruk van een workshop van Look Good Feel Better.

Meer informatie: Stichting Vrienden van Reinier.