Workshop Look Good Feel Better voor vrouwen met kanker

Tien vrouwen met kanker deden vorige maand in het Reinier de Graaf ziekenhuis mee aan de workshop van Look Good, Feel Better. Tijdens deze bijeenkomst  leerden zij van alles over make-up, gezichtsverzorging en haarwerken. De workshop werd georganiseerd door de Stichting Vrienden van Reinier de Graaf.

De twaalf vrouwen hebben door chemokuren hun haar verloren en soms ook hun wenkbrauwen en wimpers. Velen hebben huidproblemen. Een team van professionele schoonheidsspecialisten en haarwerkers gaf daarom tijdens de workshop uitleg hoe ze zichzelf kunnen verzorgen. Ook is het mogelijk om tijdens de workshop te praten met lotgenoten.

De deelnemende vrouwen waren zeer positief over de workshop. “Zo fijn om het ziekenhuis eens voor wat leuks te bezoeken”, “ik vond het heel leerzaam en heb goede tips gehad” en “best leuk om eens met lotgenoten bij te kletsen” waren enkele van de enthousiaste reacties. Ter afsluiting ontvingen de deelneemsters een goodiebag en kregen ze een lunch die werd aangeboden door brasserie ‘Kannen en Kruiken’.

De workshops van Look Good, Feel Better worden meerdere keren per jaar georganiseerd. De Stichting Vrienden van Reiner de Graaf kan deze bijeenkomsten organiseren dankzij giften van particulieren, bedrijven en het ziekenhuis zelf. Op de website van de stichting vindt u meer informatie.