Over Reinier de Graaf

Het Reinier de Graaf ziekenhuis levert al bijna acht eeuwen zorg aan de inwoners van Delft en omgeving. Bij ons werken ruim 2.600 medewerkers, onder wie meer dan 200 medisch specialisten en bijna 800 verpleegkundigen. Ongeveer 450.000 mensen kunnen voor zorg in hun directe omgeving een beroep doen op ons ziekenhuis, dat beschikt over 481 bedden. Als topklinisch ziekenhuis bieden we onze hooggespecialiseerde en complexe zorg voornamelijk binnen de speerpunten ‘Ouderen’, ‘Oncologie’ en ‘Moeder en Kind’. 

Onze hoofdlocatie is in Delft, we hebben een vestiging in Voorburg en buitenpoli’s in Naaldwijk en Ypenburg. In het Diaconessenhuis in Voorburg vinden ingrepen in dagbehandeling of kort verblijf plaats. Ook alle IVF- en ICSI-behandelingen worden op deze locatie uitgevoerd. In Naaldwijk en Ypenburg staan poliklinische centra, waar wij onder meer röntgenfoto’s en buikecho’s maken. Dankzij deze buitenlocaties kunnen wij waar mogelijk zorg dichtbij huis bieden. 

We hebben vier zorgfuncties met topklinische erkenning, namelijk het Fertiliteitscentrum, het Centrum voor Allergie en Kind, onze polikliniek Jeugd en Alcohol en Chronische Leukemie (Hematologie). Onze polikliniek Jeugd en Alcohol staat nationaal  bekend om haar expertise. Reinier de Graaf maakt samen met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis deel uit van de Reinier Haga Groep. Als oudste ziekenhuis van Nederland staan we voor het bieden van de juiste zorg, op de juiste plaats, op het juiste moment.

Organisatie

Informatie over de directie, de jaarslagen en de kerncijfers van het Reinier de Graaf ziekenhuis.

Kernwaarden

Voor het Reinier de Graaf ziekenhuis is samen zorgen van levensbelang. Voor de kwaliteit van de zorg én voor ons bestaansrecht. Onze kernwaarden helpen ons daarbij. Ze zijn van toepassing op alles wat we zeggen, doen en denken.

Reinier2020

In 2017 is de nieuwe strategie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in gebruik genomen. De strategie geldt voor vier jaar, tot 2020.

Reinier Haga Groep

Reinier de Graaf maakt samen met het HagaZiekenhuis en het LangeLand Ziekenhuis deel uit van een overkoepelende stichting onder de naam Reinier Haga Groep.

Magazine 'Reinier'

Elk kwartaal geven wij het magazine 'Reinier' uit, bedoeld voor patiënten en externe relaties zoals huisartsen, verzekeraars en gemeenten. In dit magazine staan onder meer nieuws, interviews en praktische informatie. 

Geschiedenis

Reinier de Graaf is het oudste ziekenhuis van Nederland. Een pauselijke oorkonde uit 1252 maakt al melding van ‘het Delftse gasthuis’.

Duurzaam ziekenhuis

Reinier de Graaf heeft met de gemeente Delft afgesproken zich samen in te zetten voor de vermindering van de CO2-uitstoot.

ANBI

Hier vindt u onder meer het KvK-nummer, de doelstelling en het beloningsbeleid van Reinier de Graaf.

Klokkenluidersregeling

Hier leest u meer over de klokkenluidersregeling die de Reinier Haga Groep hanteert. Deze regeling zorgt ervoor dat we zorgvuldig omgaan met een (vermoeden van een) misstand.

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  088-260 4000
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info