Mag ik beeld- en/of geluidsopnamen maken in het ziekenhuis?

Het is voor derden niet toegestaan zonder toestemming beeld- of geluidsopnamen te maken met bijvoorbeeld een videocamera of een fototoestel. Neem contact op met de afdeling Communicatie als u toestemming wilt vragen.

Patiënten en bezoekers van Reinier de Graaf willen vaak een foto maken van zichzelf of de verwante. Dat is vaak erg hinderlijk of vervelend voor ons personeel of voor andere patiënten op de kamer. Zij komen soms ongevraagd op foto’s te staan die op internet een eigen leven leiden. Vraag dus altijd toestemming wanneer u een foto wilt maken.

Gesprekken opnemen

Als patiënt kan het handig zijn om de gesprekken die u voert met uw behandelend arts of een andere zorgverlener op te nemen, bijvoorbeeld op uw mobiele telefoon. Op deze manier kunt u datgene wat besproken is nog eens op uw gemak terugluisteren. Het maken van dergelijke opnamen voor privégebruik is toegestaan. Wij verzoeken u om vooraf te melden als u een gesprek wilt opnemen. Het is niet toegestaan om deze opnamen te verspreiden buiten de privésfeer, bijvoorbeeld op social media, zonder toestemming van het Reinier de Graaf ziekenhuis