Bevallen

Dagelijks worden er gemiddeld 8 baby’s op de afdeling Verloskunde/Kraam van het Moeder en Kindcentrum van Reinier de Graaf geboren. Een bevalling is een bijzondere gebeurtenis. In ons Moeder en Kindcentrum willen wij dat je hierop met een goed gevoel terug kijkt. Om jou en je kind de beste zorg te verlenen, werken medisch specialisten en andere zorgprofessionals nauw samen en volgen regelmatig trainingen. Beval je bij ons, dan verblijf je in een van de verlos- of kraamsuites, allemaal met een eigen badkamer. Je bevalt zoals je dat wenst. Op een verlosbed of op de baarkruk. Mits dat geen gezondheidsrisico’s met zich meebrengt. In de verlos- of kraamsuite krijgen jij en jouw baby alle zorg die jullie nodig hebben. Van medische zorg tot voeding en van schoonmaak tot gastvrijheid. Bij deze zogenoemde gezinsgerichte zorg is de gezondheid van moeder en kind leidend. Je partner mag dag en nacht bij je blijven en je bepaalt zelf wanneer je bezoek ontvangt. Zo fungeert jouw suite als een soort huiskamer. Onze zorgverleners coachen jou en je partner in de zorg van jullie zoon of dochter zodat je vol vertrouwen met je baby naar huis gaat.

Voorlichting

We hebben al onze informatie over bevallen in het Moeder en Kindcentrum voor je op een rij gezet. Bekijk ook de voorlichtingsfilm over onze geboortezorg en lees de ervaringen van Kenan en Amera. Hun prachtige dochters Lina en Amila zijn in het Moeder en Kindcentrum geboren.

We vinden het belangrijk om je samen met je arts of verloskundige te laten beslissen over de behandeling tijdens de zwangerschap en bevalling. Wij raden je aan om, naast onze folders (in de kolom rechts op deze pagina) gebruik te maken van de keuzehulpen op KiesBeter.nl zoals keuzes die je kunt maken als gaat om pijnbestrijding. Wil je weten wat de mogelijkheden zijn voor pijnbestrijding tjidens je bevalling in het Reinier de Graaf Gasthuis, bekijk dan dit filmpje
Ook is het van belang om je goed voor te bereiden op je afspraak in ons ziekenhuis. 

Contact

Poli Gynaecologie:

Op werkdagen van
08.30 tot 16.30 uur
015 - 260 42 07

Verpleegafdeling Kraam en Verloskunde:

bevallen@rdgg.nl
Op werkdagen van
08.30 tot 16.30 uur
015 - 260 32 80

Film Geboortezorg

Informatieavonden

Bekijk hier de presentatie over bevallen in Reinier de Graaf.

Folders (in PDF)