Informatieavonden over bevallen in 2020 geannuleerd

Als ziekenhuis doen wij er alles aan om de verspreiding van het coronavirus te verkleinen en onze patiënten en medewerkers tegen besmetting te beschermen. Daarom zijn de informatieavonden over bevallen in Reinier de Graaf voor dit hele jaar geannuleerd. Als bekend is wanneer de informatieavonden weer door kunnen gaan, dan laten we dat via onze website weten. Wel kun je hier de presentatie bekijken die normaal wordt gegeven op de voorlichtingsavond. Bedankt voor je begrip. 

Informatieavond over bevallen

Wil je je voorbereiden op de geboorte van je kindje? En ben je benieuwd hoe bevallen in het Reinier de Graaf ziekenhuis gaat? Kom dan naar onze informatieavond, waar artsen, verloskundigen, verpleegkundigen en kraamverzorgenden je informeren over de bevalling in het ziekenhuis en de zorg erna. Je partner is ook van harte welkom! Deze informatieavonden zitten doorgaans vrij snel vol. Aanmelden gaat digitaal via onderstaand overzicht. Mocht de informatieavond van jouw keuze al vol zijn, meld je dan aan voor de daaropvolgende informatieavond. Het heeft geen zin om de afdeling Kraam/Verloskunde of de polikliniek te bellen, omdat zij geen (extra) aanmeldingen kunnen aannemen.  

Wat kan je verwachten?

Tijdens de informatieavond komen de volgende onderwerpen aan bod: 

 • Hoe verloopt een bevalling in het ziekenhuis met je eigen verloskundige?

  Een verloskundige vertelt hoe een bevalling in het ziekenhuis verloopt en hoe de samenwerking met zorgverleners uit het ziekenhuis is geregeld. 

 • Hoe verloopt een bevalling onder begeleiding van het verloskundig team van het ziekenhuis?

  Een verloskundige van het ziekenhuis legt uit wat er gebeurt als je medische hulp nodig hebt. Bijvoorbeeld als je baby in het vruchtwater heeft gepoept, als je pijnstilling nodig hebt of als de ontsluiting te lang duurt.

 • Hoe verloopt een bevalling als je tijdens je zwangerschap en bevalling extra medische zorg nodig hebt?

  Een verpleegkundige van de afdeling verloskunde vertelt wat je kan verwachten. Bijvoorbeeld als je bevalling ingeleid moet worden of als je een keizersnede krijgt.

 • Wat gebeurt er na je bevalling?

  We vertellen je hoe een kraamkamer eruit ziet, wie er mag blijven slapen en wat er gebeurt als je pasgeboren kindje extra zorg nodig heeft en opgenomen moet worden op de afdeling Neonatologie.

 • De kraamperiode thuis. 

  Een kraamverzorgende uit de eerste lijn vertelt wat je van een kraamzorgster kan verwachten tijdens de kraamperiode thuis.

 • En dan na de kraamperiode?

  Een verpleegkundige van de Jeugd Gezondheids Zorg (JGZ) vertelt wat JGZ voor jullie kan betekenen in de periode erna. Waarvoor is het consultatiebureau, wie werken daar, wat wordt er gecontroleerd en waarover adviseren zij?
   

Na de presentatie is er ruimte om je vragen te stellen aan de aanwezige verloskundigen, verpleegkundigen, lactatiekundige en kraamverzorgenden. Ook kan je een paar voorwerpen bekijken die we gebruiken op de verloskamers, zoals een verlosbed, een bevalbad, een couveuse en een opvangtafel.

Waar vindt de informatieavond plaats?

De informatieavond vindt plaats op de 5e verdieping van het Reinier de Graaf ziekenhuis, aan de Reinier de Graafweg 5 in Delft. Als je het ziekenhuis binnenkomt via de hoofdingang, volg je de borden met ’Informatieavond bevallen in het Reinier de Graaf ziekenhuis’.

Vervoer

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is goed bereikbaar. Op de pagina ‘Parkeren’ op onze website lees je hier meer over.

Aanmelden

Elke maand is er een informatieavond van 19:00 uur tot 21:00 uur. Vanaf 18:45 uur ontvangen we je graag met koffie/thee en iets lekkers. Deelname aan de informatieavond is gratis. Aanmelden is verplicht. Je kan je aanmelden via een van de onderstaande aanmeldformulieren. Kies een datum waarop je tussen de 30 en 35 weken zwanger bent. Nadat je je hebt aangemeld, ontvang je van ons een bevestiging via mail.

Heb je je aangemeld voor een informatieavond en kan je toch niet komen? Laat ons dat dan alsjeblieft weten door te mailen naar: bevallen@rdgg.nl

Vragen

De meest gestelde vragen vind je hier. Staat jouw vraag er niet tussen, neem dan contact met ons op via: bevallen@rdgg.nl.

Contact

Poli Gynaecologie:

Op werkdagen van
08.30 tot 16.30 uur
015 - 260 42 07

Verpleegafdeling Kraam en Verloskunde:

bevallen@rdgg.nl
Op werkdagen van
08.30 tot 16.30 uur
015 - 260 32 80

Film Geboortezorg

Informatieavonden

Bekijk hier de presentatie over bevallen in Reinier de Graaf.