Na de bevalling

Hoera, je zoon of dochter is geboren. Jullie worden beiden in de verlossuite verzorgd. Dan is het tijd voor beschuit met muisjes en bijvoorbeeld een kopje thee. Samen met je partner heerlijk even genieten van jullie baby. Is je kindje gezond en de bevalling zonder complicaties verlopen, dan mag je na 4 tot 6 uur naar huis. Tot die tijd verblijf je samen met je baby in de verlossuite. Je bepaalt zelf wanneer je bezoek wilt ontvangen.

Medische bevalling

Is er sprake van een medische bevalling, is je baby gezond, maar heb je extra zorg nodig? Dan verhuis je, samen met je baby, van de verlossuite naar de kraamsuite. Je partner mag 24/7 bij jou en de baby blijven. In de kraamsuite krijg je alle zorg die je nodig hebt. Van medische zorg tot voeding en van schoonmaak tot gastvrijheid. De verpleegkundige neemt de dagindeling met je door. Wij betrekken je, samen met je partner, bij de zorg rondom je kindje. Je bepaalt zelf de bezoektijden voor familie en vrienden. Op die manier creëren we een echt familiegevoel, en dat bevordert een hechte band tussen baby en ouders. 

Ontslag

En dan is het moment daar. Je mag, samen met je baby, naar huis. De meeste kraamvrouwen gaan om 10.00 uur met ontslag. Het is ook mogelijk dat je later op de dag naar huis gaat. Je wordt hier vooraf over geïnformeerd. Reinier de Graaf informeert je verloskundige dat jij en je zoon of dochter met ontslag gaan. Je krijgt ontslagdocumenten van jou en je baby mee voor zowel de verloskundige als de kraamzorg. Een gastvrouw of gastheer of een verpleegkundige van de afdeling begeleiden jullie naar de uitgang.

We vinden het belangrijk om je samen met jouw arts of verloskundige te laten beslissen over de behandeling tijdens en na de zwangerschap en bevalling. Wij raden je aan om gebruik te maken van de keuzehulpen op KiesBeter.nl. Bereid je ook goed voor op je afspraak in ons ziekenhuis

 

Film Geboortezorg

Informatieavonden

Bekijk hier de presentatie over bevallen in Reinier de Graaf.