Zwanger

Ben je zwanger en wil je thuis of in het Reinier de Graaf ziekenhuis bevallen, dan start onze geboortezorg al bij de intake bij een van de verloskundigenpraktijken waarmee wij intensief samenwerken binnen het Verloskundig Samenwerkingsverband Reinier (VSV Reinier). Op de website van het VSV vind je meer informatie over dit verloskundig samenwerkingsverband. Onze gynaecologen en de verloskundigen van het VSV Reinier maken gebruik van elkaars expertise, zowel tijdens de zwangerschapsbegeleiding als tijdens de bevalling.

Lees hier de meest actuele informatie over de voorzorgsmaatregelen die we treffen voor zwangeren in verband met het coronavirus.

Zorg op maat

Je zwangerschap wordt besproken in een overleg van gynaecologen en verloskundigen. Zo nodig sluit een kinderarts of neonatoloog hierbij aan. Tijdens dit overleg wordt een risico-analyse gemaakt. Op basis daarvan krijgt elke aanstaande moeder haar eigen zorgpad, precies op maat. Dichtbij huis bij de verloskundige als het kan of bij de gynaecoloog in het ziekenhuis als dat nodig is.

Gespecialiseerde spreekuren

Onze gynaecologen hebben diverse gespecialiseerde spreekuren voor zwangeren die extra zorg nodig hebben, zoals de poliklinieken Prenatale Diagnostiek en High Risk.

Eerst registreren

Wij vragen je om voorafgaand aan de eerste afspraak bij de verloskundige jezelf als patiënt bij Reinier de Graaf te registreren. Dit kan bij elke locatie van het Reinier de Graaf ziekenhuis in Delft, Voorburg, Naaldwijk of Ypenburg.

Informatie

We vinden het belangrijk om je samen met jouw arts of verloskundige te laten beslissen over de behandeling tijdens de zwangerschap en bevalling. Wij raden je aan om, naast het lezen van onze folders (te vinden in de kolom rechts), gebruik te maken van de keuzehulpen op KiesBeter.nl. Bijvvoorbeeld over de keuzes die je kunt maken als gaat om pijnbestrijding.

Ook is het van belang om je goed voor te bereiden op je afspraak in ons ziekenhuis.

Er vinden maandelijks voorlichtingsbijeenkomsten over bevallen in Reinier de Graaf plaats. 

Mocht je nog vragen hebben, dan kun je ons bereiken via bevallen@rdgg.nl.

Bevallen in bad niet meer mogelijk

In onze voorlichtingsfilm over zwangerschap en bevallen komt bevallen in een bevalbad aan bod. Deze mogelijkheid is er inmiddels niet meer. 

Delftse zorg- en hulpinstanties werken samen aan een kansrijke start voor ieder kind

Lees hier meer over de Delftse coalitie 'Kansrijke Start', waarin lokale zorg- en hulpinstanties samenwerken om de hulp aan kwetsbare gezinnen te verbeteren.  

Preconceptionele consultatie

Veel vrouwen hebben al voor hun zwangerschap behoefte aan advies en begeleiding. Hiervoor kunnen zij terecht op de preconceptionele consultatie polikliniek.

Film Geboortezorg

Magazine

Kijk hier voor meer informatie over het Verloskundig Samenwerkingsverband Reinier (VSV Reinier). Lees ook ons magazine 'Samen Zorgen'.

Folders (in PDF)