In ons ziekenhuis gelden maatregelen om het aantal coronabesmettingen zo beperkt mogelijk te houden.

Meer informatie

Reminder: dit zijn onze coronamaatregelen

13 oktober 2022

Het aantal coronabesmettingen neemt toe en daardoor ook het aantal mensen dat met coronaklachten in het ziekenhuis ligt. Daarom is het belangrijk dat we weer wat alerter worden op het navolgen van de coronaregels, ook in ons ziekenhuis. In dit bericht vind je een overzicht van de belangrijkste maatregelen.

We geven patiënten die voor een afspraak op de polikliniek komen het dringende advies om een mondneusmasker te dragen tijdens hun bezoek aan ons ziekenhuis. Dat geldt ook voor bezoekers, omdat het tijdens het bezoek vaak niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te bewaren. Ook vragen we   patiënten en bezoekers met (verkoudheids)klachten die negatief getest zijn voor COVID-19 om een mondneusmasker te dragen.  Bij de ingang van het Gasthuis, het Behandelcentrum Voorburg en het Behandelcentrum Westland zijn mondneusmaskers beschikbaar.

Een patiënt met klachten die een afspraak heeft op de poli vragen we thuis een zelftest af te nemen. Is deze positief, dan vragen we de patiënt om te bellen met de poli voor de nodige vervolgstappen. Patiënten die klachten hebben en opgenomen gaan worden, moeten bellen met de betrokken afdeling voor de nodige vervolgstappen. Patiënten die opgenomen zijn en klachten hebben, krijgen een PCR-test.