Coronavirus: informatie over uw afspraak, onze bezoekersregeling en vaccinaties.

Meer informatie

Directie

De directie van het Reinier de Graaf ziekenhuis is verantwoordelijk voor de ontwikkeling en uitvoering van het ziekenhuisbeleid.

Carina Hilders

Prof. dr. Carina G.J.M. Hilders

Prof. dr. Carina G.J.M. Hilders is directievoorzitter van het Reinier de Graaf ziekenhuis en lid van de raad van bestuur van de Reinier Haga Groep. Zij is tevens bijzonder hoogleraar Medisch Management en Leiderschap aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Carina Hilders is sinds 2002 aan Reinier de Graaf verbonden als gynaecoloog. De afgelopen jaren was ze onder meer voorzitter van de medische staf en directeur Medische Zaken. In deze laatste rol was ze nauw betrokken bij de totstandkoming van de fusie met het HagaZiekenhuis tot de Reinier Haga Groep. Carina was voorzitter van de projectgroep Medisch Specialist 2015 van de Orde van Medisch Specialisten en is binnen het project Verspilling in de Zorg (ministerie van VWS) voorzitter van de projectgroep Curatieve Zorg.

Theo Hiemstra

Drs. J.T. Hiemstra

Theo Hiemstra is directeur bedrijfsvoering van het Reinier de Graaf ziekenhuis. De bestuurder, die bekend staat als een persoon met ‘a cool brain and a warm heart’, is sinds januari 2021 verbonden aan het ziekenhuis. Alhoewel Theo ruime ervaring heeft in het bedrijfsleven is hij inmiddels 15 jaar werkzaam in de zorgsector. Zo is hij directeur geweest bij ZNWV om een Specialistisch Centrum voor Ouderenzorg op te zetten en heeft hij bij het OLVG een nieuwe SEH gebouwd. Daarnaast is Theo werkzaam geweest als Manager Zorginkoop Ziekenhuizen bij Achmea/Zilveren Kruis; de laatste jaren stond hij aan het roer bij Treant Zorggroep als zorgdirecteur. Theo gelooft erin dat, vanwege het kantelpunt waar de zorgsector zich in bevindt, nieuwe strategieën ervoor kunnen zorgen dat we gezamenlijk de wendbaarheid en weerbaarheid van zorginstellingen kunnen versterken en dat de zorg zo toekomstbestendiger wordt.