Wat kan ik met Mijn Reinier de Graaf?

Met het patiëntenportaal Mijn Reinier de Graaf kunt u onder meer delen van uw medisch dossier inzien, uitslagen bekijken en voor een aantal poliklinieken een afspraak maken.

Hoe werkt het patiëntenportaal? In onderstaand filmpje ziet en leest u hier meer over.

Uitslagen van laboratoriumonderzoeken 

Uw medische gegevens, brieven en uitslagen van onderzoeken(inclusief die van de afdeling Radiologie en Pathologie) worden sinds half april opgenomen in uw dossier. In uw medisch dossier op Mijn Reinier de Graaf zijn geen gegevens opgenomen van eerdere behandelingen in ons ziekenhuis. De labuitslagen van voor deze datum worden wel getoond.

Reinier de Graaf publiceert de uitslagen van onderzoeken (laboratorium-, weefsel-, microbiologisch en beeldvormend onderzoek) in principe twee weken nadat het onderzoek bij u is uitgevoerd. Als er meerdere onderzoeken bij u zijn gedaan, dan worden deze per onderzoek verwerkt door het laboratorium. Sommige onderzoeken duren langer om te analyseren dan andere. Twee weken nadat de laatste uitslag bekend is, worden de uitslagen van alle uitgevoerde onderzoeken gepubliceerd in het patiëntenportaal. Dit kan betekenen dat het soms wat langer dan twee weken duurt voordat de uitslagen te zien zijn in het patiëntenportaal. De specialist zal de uitslagen met u bespreken tijdens uw volgende consult. wij vragen u daarom geen telefonisch contact te zoeken vóór deze afspraak. Wijzig nooit zonder overleg met uw arts, op basis van laboratoriumuitslagen, uw medicatie-inname.

Mogelijkheden patiëntenportaal

Wat kunt u allemaal doen met het patiëntenportaal Mijn Reinier de Graaf? U leest het hieronder. Nog niet alle functionaliteiten zijn voor alle specialismen beschikbaar. Als dat wel zo is, dan wordt dit vermeld in het patiëntenportaal:

 • Zelf een (herhaal)afspraak maken met uw arts, een afspraak wijzigen of afzeggen. Afspraken die door het ziekenhuis zijn ingepland, kunt u niet wijzigen of annuleren. Dit kan alleen als u zelf een afspraak maakt.
 • Een verwijzing via ZorgDomein inplannen. Als u van uw huisarts of van een andere verwijzer een verwijzing via ZorgDomein heeft gekregen, dan staat er al een verwijzing klaar om ingepland te worden. Aan de hand van uw ZorgDomein-nummer ziet u de direct beschikbare plekken in de juiste agenda. Het is niet voor alle ZorgDomein-verwijzingen mogelijk om online een afspraak te maken. In dat geval kunt u bellen naar de betreffende polikliniek.
 • Uitslagen van onderzoeken inzien, zoals weefselonderzoeken en bloeduitslagen.U leest in bovenstaande alinea meer over de zichtbaarheid van uitslagen van laboratoriumonderzoeken.
 • Een vraag stellen aan de specialist die u behandelt, via een zogenoemd e-consult. Een e-consult staat voor een elektronisch consult. Dit is een medisch consult waarbij de arts en de patiënt op een veilige manier via internet met elkaar communiceren.
 • Uw medicijnen bekijken.
 • Vragenlijsten invullen die nodig zijn voor uw behandeling.
 • Alle brieven bekijken, bijvoorbeeld de brief die uw arts aan uw huisarts verstuurt.
 • Folders inzien.
 • Uw partner, kind of ouder laten meekijken in uw dossier.

Denk om de verwijsbrief bij het maken van een online afspraak

Heeft u een verwijzing van uw huisarts of een andere verwijzer, dan kunt u een poliklinische afspraak maken via ons online afsprakensysteem in het patiëntenportaal. Zonder verwijsbrief zal uw zorgverzekeraar de ziekenhuiskosten wellicht niet vergoeden en kan het zijn dat u van ons een rekening krijgt. Neem de verwijsbrief mee naar de poli-afspraak.

Voor de volgende poliklinieken kunt u online een afspraak maken:

 • Chirurgie
 • Gynaecologie
 • Kaakchirurgie
 • Keel-, neus- en oorheelkunde
 • Longziekten
 • Oogheelkunde
 • Orthopedie
 • Reumatologie

Wanneer heeft u uw volgende afspraak? Bekijk onderstaand filmpje over het bekijken van afspraken in het patiëntenportaal.

Wilt u zich goed voorbereiden op het gesprek met uw arts? Bekijk hierover onderstaand filmpje.

Patiëntenportaal

Veelgestelde vragen

Vind hier het antwoord op de veelgestelde vragen over het patiëntenportaal.

E-mail notificaties

Wilt u een e-mail ontvangen als u een nieuw bericht heeft in het patiëntenportaal? Stel dit handmatig in.