Acute Opname Afdeling

De AOA (Acute Opname Afdeling) is een verpleegafdeling waar patiënten met spoed worden opgenomen. Deze spoedpatiënten komen binnen via de SEH (Spoedeisende Hulp) of via een van de poliklinieken. 

De AOA heeft een centrale ligging binnen het ziekenhuis en is gericht op snelle (aanvullende) diagnostiek, het opstellen van een behandelplan en het starten van de behandeling. Binnen 48 uur na binnenkomst wordt de patiënt overgeplaatst van de AOA naar een (gespecialiseerde) verpleegafdeling of gaat hij of zij weer naar huis.

Tijdens het verblijf van een patiënt op de AOA zijn vaak diverse specialisten intensief betrokken bij het stellen van een diagnose en het maken van een behandelplan. Indien de prognose is dat een patiënt langer dan 48 uur moet blijven kan de behandeling  goed en efficiënt worden overgenomen op een voor de patiënt geschikte  verpleegafdeling.

Op de AOA worden patiënten opgenomen voor de specialismen: Chirurgie, Gynaecologie, Inwendige Geneeskunde en Reumatologie, Kaakchirurgie, KNO (Keel-Neus-Oor), Longziekten, MDL (Maag-Darm-Lever), Neurologie, Orthopedie, Plastische chirurgie, Urologie en Psychiatrie.

Specialisten

Contact

015 - 260 35 10

Belt u voor informatie bij voorkeur voor 7.00 of na 10.00 uur.

Folders (in PDF)