Chirurgie

Het specialisme Chirurgie behandelt een grote verscheidenheid aan aandoeningen. Dat varieert van aandoeningen aan het maag-/darmkanaal en vaataandoeningen tot ongevallenletsel en verschillende vormen van kanker. Chirurgie houdt spreekuur in het Reinier de Graaf Gasthuis Delft, op locatie Dianconessenhuis Voorburg, locatie Behandelcentrum Westland en locatie de Reef Ypenburg.

De huisarts verwijst u naar het ziekenhuis in verband met een ziektebeeld of aandoening waarop een afspraak met de chirurg op de polikliniek volgt. Hij of zij bespreekt de aandoening met u. Wanneer er een operatie nodig is, voeren de chirurgen deze operaties indien mogelijk uit via een kijkoperatie. Een behandeling door de chirurg bestaat niet altijd uit een operatie. Ook de behandeling van bijvoorbeeld botbreuken behoren tot het vakgebied van de chirurg.

Naast algemene ingrepen zijn de chirurgen van het Reinier de Graaf bevoegd om speciale operaties uit te voeren, operaties die slechts in enkele ziekenhuizen in Nederland mogen plaatsvinden, zoals maag-, slokdarm- en alvleesklierkankeroperaties.

Chirurgie leidt arts-assistenten op tot medisch specialist en co-assistenten tot basisarts. Arts-assistenten voeren, onder verantwoording van de specialist, ook operaties uit.

Specialisaties

Chirurgie is bij Reinier de Graaf onderverdeeld in de volgende specialisaties:

Voor veel voorkomende afwijkingen zoals spataders, liesbreuken en galblaasproblemen zijn speciale trajecten ingericht waar de gespecialiseerd chirurg u snel, veilig en adequaat behandelt.

Wachttijden

Op deze pagina vindt u een indicatie van de wachttijden voor bezoek aan de polikliniek of eventuele behandeling. De wachttijd op de polikliniek is weergegeven in werkdagen: u kunt zien hoe snel u bij een specialist terecht kunt. Heeft u bij het maken van een afspraak voorkeur voor een bepaalde specialist, dan kan de wachttijd langer zijn.

Onderzoeken en behandelingen

  • Poliklinische ingrepen

Specialisten

Afspraak maken

Op werkdagen
van 8.30 tot 16.30 uur.
015 - 260 42 13

Folders (in PDF)