Poliklinische ingrepen

Als u een kleine ingreep moet ondergaan kan uw huisarts uw verwijzen voor een afspraak  op onze Poliklinische Operatie Kamer(POK). De chirurg in het ziekenhuis bepaalt of u inderdaad meteen behandeld kan worden.
U hoeft dan maar één keer naar het ziekenhuis en hoeft niet nuchter te zijn, omdat de ingreep onder plaatselijke verdoving plaatsvindt. Na afloop kunt u meteen naar huis. Het is wel verstandig niet zelf naar huis te rijden: probeer iemand mee te nemen die u thuis brengt.

Het kan ook zijn dat de chirurg voorafgaand aan een ingreep aanvullend onderzoek wil laten doen, bijvoorbeeld als het om een vetbult gaat. Dan wordt er direct een afspraak voor een echo gemaakt. Het kan ook zijn dat de te opereren plek te erg ontstoken is waardoor een ingreep op dat moment niet zinvol is. Vaak wordt er dan besloten om de plek eerst tot rust te laten komen.

Behandelingen

De ingrepen die wij uitvoeren variëren van het verhelpen van een ingegroeide teennagel tot het  verwijderen van talgklier cystes, vetbulten en moedervlekken. U wordt onder plaatselijke verdoving geopereerd. Met een injectiespuit wordt een verdovingsmiddel in de omgeving of direct onder de te opereren plek ingespoten. Afhankelijk van de ingreep en de plaats en grootte van de snede, wordt de wond gesloten met gewone hechtingen, oplosbare hechtingen, hechtpleisters of met alleen gaasverband.

Na de operatie werkt de verdoving gemiddeld twee uur door. De pijn na een poliklinische ingreep valt meestal erg mee. Eventueel kunt u de eerste dag paracetamol gebruiken. De dag na de operatie mag u meestal weer douchen. Is er tijdens de operatie weefsel weggehaald, dan wordt dit vaak microscopisch onderzocht. U hoort dan tijdens een poliklinische controle of een telefonisch consult de resultaten van dat onderzoek.

Afspraak maken

Op werkdagen
van 8.30 tot 16.30 uur.
015 - 260 42 13