Gastro Enterologische chirurgie

Bij de Gastro-Enterologische polikliniek (GE-poli) kunt u terecht met (kwaadaardige) aandoeningen aan slokdarm, maag, lever, galblaas, alvleesklier, darmstelsel of anus.
De Gastro-Enterologisch chirurg werkt binnen Reinier de Graaf nauw samen met verpleegkundig specialisten, stomaverpleegkundigen en wondconsulenten. De GE-chirurgen hebben een regiofunctie als het gaat om maag-, slokdarm- en alvleesklieroperaties. Omdat de GE-chirurgen deze operaties heel vaak doen, zijn ze er in hoge mate in gespecialiseerd. Kijk voor meer informatie over darm- maag-, slokdarm- en alvleesklierkanker op de website van het Oncologisch Centrum

De GE-poli kent vier specialisaties:

Bevolkingsonderzoek darmkanker; hoe werkt dat bij Reinier de Graaf?

Het bevolkingsonderzoek loopt van 55 tot 75 jaar. Maar wat als u ouder bent? 75-plussers hebben soms de volgende vragen: 'Is het wel wenselijk en verstandig dat ik als senior een zwaar traject van een chirurgische ingreep inga'? 'Wegen de lichamelijke en geestelijke kosten nog wel tegen de baten op? >‘Ja’, luidt dan vaak het antwoord in Reinier de Graaf. Chirurg Jan Willem Dekker, gespecialiseerd in maagdarmkanker, ontwikkelde samen met zijn team een programma waarbij senioren zo goed mogelijk voorbereid de operatie ingaan. Ook daarna worden zij intensief begeleid, zodat zij zo snel mogelijk terug zijn op hun oude niveau.

Lees hoe dit bevolkingsonderzoek in Reinier de Graaf verloopt.

Kijkoperatie standaard bij endeldarmkanker

Een kijkoperatie, ook minimaal-invasieve operatie genoemd, heeft veel pluspunten. Omdat de chirurg slechts kleine sneetjes maakt, heeft de patiënt een minder grote wond, herstelt hij sneller, kan hij eerder het ziekenhuis verlaten en houdt hij minder littekenweefsel aan de ingreep over. Onlangs bleek uit een internationaal onderzoek dat ook op de lange termijn de kijkoperatie voor endeldarmkanker veilig en effectief is.
Bij Reinier de Graaf geldt: 'kijkoperatie, tenzij'.

Lees 'Reinier de Graaf biedt gunstigste operatie bij endeldarmkanker'

Specialisten

Afspraak maken

Op werkdagen 
van 08.30 - 12.15 uur en van 13.00 tot 15:00 uur
via 015 - 260 32 20.

Houd uw ziekenhuispas bij de hand. Met het patiëntnummer dat daarop staat kunnen wij u zo goed en zo snel mogelijk helpen.

Folders (in PDF)

Wachttijden