Goedaardige maag-/darmaandoeningen

Voor de behandeling van chronische darmaandoeningen zoals darmpoliepen, diverticulitis , ontstekingen, obstipatie of de ziekte van Crohn kunt u ook bij onze Gastro-Enterologische chirurgen terecht.  Vaak maken zij in overleg met de Maag-Darm-Lever arts een behandelplan voor u op. Meestal is de kwaal te verhelpen met medicijnen, maar in sommige gevallen is een operatieve behandeling nodig. U blijft meestal onder (jaarlijkse) controle en er kunnen diverse onderzoeken gedaan worden om de aandoeningen te monitoren. Denk hierbij aan een coloscopie, echo of CT-scan.

De GE-chirurgen van het Reinier de Graaf  behandelen ook patiënten met bekkenbodemproblematiek. Bekkenbodemklachten komen vaak voor, maar er wordt weinig over gepraat.

Het bekken zit onderin de buik. De bekkenbodem bestaat uit sterke spieren en bindweefsel en zorgt er voor dat de organen onderin de buik op hun plek blijven (blaas, baarmoeder en het laatste stuk van de darmen). De spieren van de bekkenbodem helpen om de ontlasting op te houden. De bekkenbodem speelt ook een rol bij seks en bij een bevalling.

Als de spieren van de bekkenbodem niet goed werken, dan kunnen verschillende problemen ontstaan. De blaas, baarmoeder en endeldarm kunnen naar beneden zakken als de bekkenbodem ze niet goed ondersteunt. Dit noemt men een verzakking. Andere bekkenbodemklachten zijn problemen met het plassen en met de ontlasting.

Om tot de diagnose te komen is het mogelijk dat de chirurg naast het normale lichamelijk onderzoek ook aanvullend onderzoek nodig vindt. Vaak wordt er dan een echo of een defecografie gemaakt, in sommige gevallen ook een anale manometrie. Bij bekkenbodemklachten zijn verschillende behandelingen mogelijk: bekkenfysiotherapie, medicijnen, incontinentiemateriaal of een operatie. Welke behandeling voor u goed is, hangt af van uw klachten en de resultaten van het onderzoek.

 

Afspraak maken

Op werkdagen 
van 08.30 - 12.15 uur en van 13.00 tot 15:00 uur
via 015 - 260 32 20.

Houd uw ziekenhuispas bij de hand. Met het patiëntnummer dat daarop staat kunnen wij u zo goed en zo snel mogelijk helpen.

Wachttijden