Hematologie

Hematologie is het specialisme dat zich bezighoudt met bloedziekten. Daartoe behoren goedaardige en kwaadaardige aandoeningen van bloed, beenmerg en lymfklieren, maar bijvoorbeeld ook stollingsafwijkingen en bloedtransfusieproblemen. Er zijn erg veel verschillende ziekten en behandelingen. De behandelingen kunnen bestaan uit medicatie, transfusie van stollingsfactoren of bloedproducten, antistofbehandeling of zelfs stamceltransplantatie.

Op de afdeling Hematologie werken veel verschillende mensen. Er zijn diverse soorten artsen, verpleegkundigen (al dan niet gespecialiseerd in het begeleiden van onderzoek en stamceltransplantatie), nurse practitioners, psychosociale hulpverleners, secretarieel personeel en medewerkers van de administratie. Daarnaast vindt er ook veel wetenschappelijk onderzoek plaats, uitgevoerd door wetenschappers (artsen en onderzoekers), maar ook studenten, vanuit de medische, epidemiologische, chemische of biologische hoek, dit alles ondersteund door analisten en datamanagers.

Hematologen zijn artsen die behalve internist ook gespecialiseerd zijn in het vakgebied hematologie. Op de afdeling Hematologie werken drie hematologen. Binnen dit specialisme heeft Reinier de Graaf topklinische erkenning van de Stichting Topklinische Ziekenhuizen ontvangen voor de zorg en behandeling van Chronische Leukemie. 

 

Specialisten

Contact

Op werkdagen van 8.30 tot 16.30 uur

015 - 260 40 80

Folders (in PDF)