Nucleaire geneeskunde

Bij dit medisch specialisme kan met behulp van radioactieve stoffen een grote hoeveelheid aan onderzoeken en behandelingen worden gedaan, zoals onderzoek naar het skelet, de nieren, de schildklier, de botdichtheid of het opzoeken van de schildwachtklier bij borstkanker. Tevens kunnen we op deze afdeling een te snel werkende schildklier behandelen met radioactief jodium. Zonder radioactiviteit te gebruiken kan ook de botdichtheid worden bepaald.

De afdeling Nucleaire geneeskunde vervult in goede samenwerking met een aantal omliggende ziekenhuizen een centrumfunctie voor onder andere PET/CT verrichtingen. Deze samenwerking is gericht op kwaliteit en doelmatigheid. Dit wordt de komende jaren verder uitgebreid. Naast deze focus ligt de nadruk op de professionalisering van de laboranten en de administratief medewerkers.

De afdeling is al zeer compleet uitgerust met verscheidene apparatuur, zoals:

Onderzoek

U komt bij ons na een doorverwijzing van een uw specialist of uw huisarts.Een afspraak bij ons betekent vaak dat u een injectie met radioactieve vloeistof krijgt. Dan volgt er vaak een wachttijd, omdat de vloeistof zich door het lichaam moet verspreiden. Afhankelijk van het onderzoek is de wachttijd tussen de 5 minuten en 3 uur. Voor specifieke informatie hierover klikt u hier.

Onderwijs

De afdeling Nucleaire Geneeskunde houdt zich veel bezig met onderzoek en onderwijs. Middels innovatieve projecten en regionale scholingen worden de technieken en kennis van zowel intern als extern personeel up-to-date gehouden en vergroot. Meer informatie hierover of aanmelden voor scholing, klik dan hier.

Specialisten

Afspraak maken

015 - 260 42 33

Op werkdagen
van 8.00 tot 17.00 uur

Wegwijzer

Nucleaire geneeskunde is te vinden op de begane grond gang G tegenover Radiologie.

Folders (in PDF)