Sneltraject bij verdenking kwaadaardigheid nieren, prostaat, blaas en testikels

Om snelle zorg te kunnen leveren kan uw huisarts bij de verdenking op een urologische kwaadaardigheid u aanmelden op ons speciale spreekuur bij de triage verpleegkundigen. Gemiddeld wordt u binnen 24 uur gezien en worden de benodigde extra onderzoeken afgesproken.

Wanneer kunt u hier terecht?

Als u bloed plast, een verhoging van uw PSA-waarde heeft of als er een afwijking van de nier op de echo is gezien kan de huisarts u aanmelden voor het ‘snelle’ oncologie spreekuur.

Waarom is dit spreekuur ontwikkeld?

Aangezien u in deze situatie graag duidelijkheid wilt hebben over u ziektebeeld is met de hulp van gespecialiseerde verpleegkundigen een snel traject ontworpen waardoor u op zo kort mogelijk termijn weet wat er aan de hand is en ook een behandelplan zal worden gemaakt. Daarnaast wordt u persoonlijk bijgestaan door onze verpleegkundigen. Bij ieder slechtnieuws gesprek is een verpleegkundige aanwezig en ze blijft uw vaste aanspreekpunt. Zij regelt vervolgens vervolgonderzoek, operatie en geeft u de benodigde voorlichting

Twee Triageverpleegkundigen beiden gespecialiseerd in kwaadaardigheden op urologisch gebied zijn:

Anja Ladenberg en Karin van Breemen

• Karin van Breemen
• Anja Ladenberg (tevens psychologe)

Hoe snel kunnen we u helpen?

• Binnen 24-48 uur wordt de u gezien voor een eerste consult bij de Triageverpleegkundige en wordt het traject van diagnostiek gepland.
• Indien u bloed in de urine heeft krijgt u gemiddeld binnen 6 werkdagen de uitslagen van de benodigde onderzoeken bij de uroloog.
• Indien u een verhoogd PSA heeft krijgt u gemiddeld binnen 6 werkdagen uitslag van de benodigde onderzoeken bij de uroloog
• Indien u een verdachte afwijking een bij nier heeft, krijgt u gemiddeld binnen 4 werkdagen uitslag bij de uroloog.

Hoe zijn we bereikbaar?

Huisartsen kunnen u aanmelden via 015-2603716 of 015-2603716 of via het email adres triageverpleegkundige@rdgg.nl.

Afspraak maken

015 - 260 39 43

Op werkdagen