dr. R.E. Brouwer

Eind 2007 ben ik in het Reinier de Graaf Gasthuis gaan werken als internist hemato-oncoloog. Daarvoor heb ik enkele jaren gewerkt in het HMC te Den Haag. Ik wilde graag in een groot opleidingsziekenhuis werken, waar agressieve leukemiebehandelingen plaatsvinden. Hiervoor is expertise nodig vanuit de hematologen, maar ook van gespecialiseerde verpleegkundigen. Ook zijn er goede isolatiekamers en is er goede ondersteuning nodig van het microbiologisch laboratorium. Dit alles is aanwezig in Reinier de Graaf. Wij werken met vier hematologen en vier oncologen en hebben ieder ons aandachtsgebied. Ik heb mij gericht op onder meer de vormen van lymfeklierkanker, waarbij ik ook zitting heb in de landelijke werkgroep lymfomen. 

Naast de liefde voor de behandeling van patiënten met kwaadaardigheden heb ik ook een interesse voor trombose en bloedingsproblemen, waar de hematoloog het meeste van af weet. Hiervoor werken we in Reinier de Graaf  met een stollingsteam dat bestaat uit professionals van onder andere de apotheek, de cardiologie en een gespecialiseerd verpleegkundige. 

Ook houd ik mij al jaren bezig met ons elektronisch patiëntendossier waarbij we proberen zoveel mogelijk werkprocessen te digitaliseren en hiermee efficiencyslagen te maken. Service aan de huisarts en de patiënt staat bij ons op de polikliniek en kliniek centraal, waarbij wij als specialisten ondersteund worden door een prachtig team mensen.

Aandachtsgebied: hematologie en oncologie

Opleiding gevolgd aan: Leids Universitair Medisch Centrum

Verbonden aan Reinier de Graaf sinds: 2007

Titel proefschrift: ”Acute Myeloid Leukemia as a target for cellular immunotherapy”.

Overige werkzaamheden:

- voorzitter vakgroep Interne Geneeskunde Reinier de Graaf

Lid regiegroep Electronisch Patientendossier Reinier de Graaf

- lid landelijke werkgroep lymfomen

- voorzitter Stollingsteam (platform voor kennis tromboseszorg Reinier de Graaf en lid Trombose Expertise Centrum Leiden (TECLE).

Specialisme

Hematoloog-oncoloog

Afdelingen

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  (0174) 63 77 00
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info