Voorzieningen

Wij doen er alles aan om uw bezoek zo aangenaam mogelijk te maken. Hiervoor kunt u gebruikmaken van de de volgende voorzieningen:

Assistmedewerkers

Onze assistmedewerkers zijn werkzaam op de verpleegafdelingen en zijn uw eerste aanspreekpunt voor niet-medische vragen. Zij verzorgen uw ontbijt, lunch en diner, inclusief drinken. Daarnaast zorgen de assistmedewerkers in samenwerking met de schoonmaakmedewerkers voor de dagelijkse schoonmaakwerkzaamheden op uw kamer. Zij hebben geen verpleegkundige of medische taken.

Begeleiding door gastvrouwen en gastheren

Onze gastvrouwen en gastheren in het Gasthuis staan voor uw klaar als u hulp nodig hebt met het aanmelden bij een registratiezuil, het vinden van de juiste afdeling of iets anders. Wij hopen daarmee uw bezoek aan het ziekenhuis net wat gemakkelijker en aangenamer te maken.

Komt u alleen en heeft u hulp nodig in het ziekenhuis? Dan kunt u vooraf of bij aankomst begeleiding door een gastvrouw of gastheer reserveren. Zij of hij ontmoet u bij de receptie, helpt u met uw registratie en aanmelding en brengt u naar uw afspraak. Desgewenst blijft zij of hij bij u of komt u op het afgesproken tijdstip weer ophalen. Een receptiemedewerker kan u na uw afspraak helpen bij het bestellen van een taxi.

U kunt de begeleiding door een gastvrouw of gastheer reserveren door voor uw bezoek contact op te nemen via (015) 260 59 00. Ook kunt u een mail sturen naar receptiedelft@rdgg.nl. Geef in dat geval uw volledige naam, geboortedatum, patiëntennummer, de datum en het tijdstip van uw afspraak en uw telefoonnummer door. U kunt zich ook altijd op de dag van uw afspraak melden bij de receptie en ter plekke vragen om begeleiding.

Bezoektijden

Het Reinier de Graaf ziekenhuis is een gastvrij ziekenhuis. Bezoekers voor onze patiënten zijn van harte welkom. Maar tijdens het bezoek gaat de zorg voor patiënten gewoon door. Daarom vragen wij bezoekers om altijd de bezoekregels en de aanwijzingen van onze medewerkers op te volgen. Wij rekenen op hun medewerking.

Bezoekregels

 • Bezoek is in overleg met de patiënt welkom tussen 7.00 en 21.00 uur.
 • Op de afdelingen Intensive Care, Hartbewaking (CCU), de Brain Care Unit en de AOA stemmen bezoekers het bezoek af met de verpleegkundige.
 • Op de afdelingen Verloskunde, Kraam, Neonatologie en Kind en Jeugd stemmen bezoekers het bezoek af met de ouders/verzorgers van de patiënt.
 • Maximaal 2 bezoekers per patiënt.
 • De zorg voor onze patiënten gaat altijd voor.
 • Wij vragen de medewerking van bezoekers als hen wordt gevraagd de patiëntenkamer te verlaten.

De bezoektijden gelden ook voor de verpleegafdelingen van het Diaconessenhuis Voorburg. 

Pieter van Foreest

Voor de afdeling van Pieter van Foreest in het Reinier de Graaf Gasthuis gelden afwijkende bezoektijden. Bezoekers zijn hier welkom van maandag tot en met vrijdag van 14.30 tot 21.00 uur en op zaterdagen, zondagen en feestdagen van 11.00 tot 21.00 uur.

Brievenbus

Voor de hoofdingang van de locatie in Delft staat een brievenbus. Bij het Diaconessenhuis Voorburg vindt u de brievenbus ook bij de hoofdingang. De dichtstbijzijnde brievenbussen op de locatie Naaldwijk staan op ongeveer vijf minuten lopen in de Tiendweg en in de Alicantestraat. Op de locatie Ypenburg vindt u de brievenbussen eveneens op ongeveer vijf minuten lopen in de Brigantijnlaan en in de Veenweg.

Espressobar/winkel en brasserie

In de centrale hal van het Gasthuis in Delft vindt u een espressobar/winkel en de brasserie Kannen & Kruiken met wisselende menukaart en bediening aan tafel. De espressobar/winkel is op werkdagen van 7.30 tot 20.00 uur geopend en in het weekend van 10.00 tot 20.00 uur. De brasserie is op werkdagen van 10.00 tot 20.00 uur geopend en in het weekend van 12.00 tot 20.00 uur.

In de centrale hal van het Diaconessenhuis Voorburg is een koffiecorner, geopend van maandag tot en met vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur.

Gebedsruimte

Te midden van de onrust van het ziekenhuis biedt de gebedsruimte u de mogelijkheid om even tot uzelf te komen. In deze ruimte is het mogelijk om uw handen en voeten te wassen, verder zijn er Korans en gebedskleden aanwezig. U vindt de gebedsruimte op onze locatie in Delft op de begane grond in de gang direct achter de centrale hal.

Gevonden voorwerpen

Iets verloren in Reinier de Graaf? In drie stappen kunt u zien of een verloren voorwerp door Reinier de Graaf is gevonden.

 1. Staat het door u verloren voorwerp er tussen? Reageer direct via de knop “dit voorwerp is van mij”
 2. Door het beantwoorden van een paar controle vragen, weten we zeker dat het van u is.
 3. U kunt er vervolgens voor kiezen om het voorwerp kosteloos te komen ophalen of tegen kosten thuis te laten bezorgen.

Staat uw voorwerp de volgende werkdag nog niet op onze website? Hou dan de website goed in de gaten. Dagelijks worden er nieuwe gevonden voorwerpen geregistreerd. Reinier de Graaf is niet aansprakelijk voor het verlies van persoonlijke eigendommen in- en om de terreinen van de locaties van Reinier de Graaf.

Voor vragen of informatie over gevonden kunt bellen met de receptie van de locatie waar u het voorwerp bent kwijtgeraakt.

 

iLost logo
 

Huiskamers

Op verschillende afdelingen binnen het Gasthuis bevinden zich huiskamers voor patiënten. Zij kunnen hiervan gebruikmaken om even te ontspannen in een huiselijke omgeving. In de huiskamers is het mogelijk om alleen of gezamenlijk te eten, televisie te kijken, een krant te lezen, een spelletje te doen of een praatje te maken. Er zijn vrijwilligers aanwezig om patiënten die zijn opgenomen aandacht en afleiding te bieden. Dit helpt hen met het weer ontwikkelen van een gezond dag- en nachtritme, wat de revalidatie bespoedigt.

Hulphonden

Op vertoon van een hondenpas of een speciaal dekje zijn hulphonden in ons ziekenhuis welkom, met uitzondering van sommige afdelingen. Onze medewerkers kunnen u hier meer over vertellen. Andere honden zijn niet toegestaan.

Kluisjes voor patiënten

Verblijft u als patiënt voor kortere of langere tijd in ons ziekenhuis voor een behandeling? Dan kunt u gratis gebruikmaken van een kluisje om uw waardevolle spullen in op te bergen. De kluisjes zijn af te sluiten door middel van een zelfgekozen pincode.

Logerende familieleden

Familieleden van ernstig zieke patiënten kunnen via de verpleegafdeling regelen dat zij blijven logeren. Ouders van opgenomen kinderen kunnen in de nabijheid van hun kind overnachten. De verpleegkundige kan u nader informeren over de logeermogelijkheden.

Maaltijden

Reinier de Graaf vindt het belangrijk dat patiënten goed herstellen. Daarbij is goede voeding van groot belang. Steeds meer mensen proberen op een natuurlijkere manier te eten, met verse ingrediënten en zonder onnatuurlijke E-nummers, zoals kleurstoffen en smaakversterkers. Ons ziekenhuis gaat mee in deze ontwikkeling. Op deze manier willen wij onze patiënten nog beter laten eten.

Samen met onze partner voor de warme gerechten zijn we op zoek gegaan naar manieren om de bestaande gerechten nog natuurlijker te maken. In deze vernieuwde gerechten zitten geen onnatuurlijke E-nummers meer. In plaats daarvan wordt er alleen gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten om de gerechten de juiste kleur, geur en smaak mee te geven.

Daarnaast bevatten de vernieuwde gerechten minder zout en bestaan ze uit groenten in hun natuurlijke vorm. Dat wil zeggen dat de gehele groente gebruikt wordt en dat er niet alleen mooie vormen van gemaakt worden, zoals wortel- en aardappelballetjes. Dit voorkomt onnodige verspilling. Omdat we duurzaamheid belangrijk vinden, gebruiken we sterke groenterassen die worden geoogst in de optimale periode.

Mobiele telefoon en wifi (draadloos internet)

U kunt op al onze locaties gewoon gebruikmaken van uw mobiele telefoon. Op sommige plekken binnen het ziekenhuis kunnen echter de signalen van mobiele telefoons de werking van medische apparatuur verstoren. Dit staat aangegeven op de desbetreffende plekken. Bij twijfel kunt u een van onze medewerkers om meer informatie vragen.

Op alle locaties van ons ziekenhuis hebt u toegang tot gratis wifi (draadloos internet). Maak via uw smartphone, tablet, laptop of ander apparaat verbinding via het netwerk ‘ReinierGast’ om hiervan gebruik te maken.

Muziekoptredens

Elke derde donderdag van de maand is er een muziekoptreden bij de vleugel in de centrale hal van het Gasthuis in Delft. Patiënten en bezoekers zijn van harte welkom om hier met elkaar naar te luisteren. Er treden steeds verschillende ensembles van twee of drie muzikanten op, variërend van gemengde jazz tot klassieke muziek. Vraag ons personeel om de precieze tijden en om eventuele assistentie.

Parkeren

Het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft beschikt over een moderne parkeergarage met 450 parkeerplaatsen, inclusief 30 plekken voor mindervaliden en 6 plaatsen met een oplaadpunt voor elektrische auto’s. De garage staat vlakbij de ingang van de spoedpost en de hoofdingang, om gasten zo snel mogelijk toegang tot het ziekenhuis te bieden. In de parkeergarage vindt u rolstoelen en een lift. De maximale doorrijhoogte is 2,20 meter.

Tarieven

Indien u binnen 15 minuten de garage in- en uitrijdt, hoeft u uitsluitend uw parkeerkaart bij de slagboom in te voeren zonder te hoeven betalen. Als u alleen maar iemand komt brengen of ophalen, kunt u gebruikmaken van de Kiss & Ride-zone direct naast de hoofdingang. Deze voorziening voor kort parkeren kan ook gebruikt worden door taxi’s.

Blijft u langer, dan gelden de volgende parkeertarieven:

 • Vanaf 15 tot 30 minuten parkeren: € 1,00
 • Vanaf 30 minuten tot 1 uur parkeren: € 2,00
 • Vanaf 1 tot 1,5 uur parkeren: € 3,00
 • Vanaf 1,5 tot 2 uur parkeren: € 4,00
 • Vanaf 2 tot 2,5 uur parkeren: € 5,00
 • Vanaf 2,5 uur parkeren: € 6,00 (het maximale dagtarief)

De betaalautomaten bevinden zich op de begane grond van de parkeergarage. U kunt betalen met contant geld of uw pinpas.

Als u bij uw vertrek naar uw auto loopt, kunt u eerst bij deze automaten afrekenen. U heeft vervolgens 15 minuten de tijd om de garage uit te rijden. Mocht u problemen ondervinden bij uw betaling of andere vragen en/of opmerkingen hebben, dan kunt u zich richten tot onze receptionisten, vrijwilligers of beveiligingsmedewerkers. Zij helpen u graag verder.

Langdurig parkeren

Bezoekt u onze locatie in Delft voor een aaneengesloten periode of op regelmatige basis? Dan kunt u voordeliger parkeren door een dag-, week- of maandkaart te kopen bij de rechter betaalautomaat op de begane grond van de parkeergarage. Een dagkaart kost € 6,00, een weekkaart € 17,50 en een maandkaart € 37,50. Deze service geldt niet voor onze locatie in Voorburg.

Gratis parkeren voor bestralings- en dialysepatiënten

Als u in het Gasthuis regelmatig bestraald of gedialyseerd wordt, kunt u gratis parkeren. Hiervoor krijgt u een pasje waarmee u langs de slagboom komt, die toegang geeft tot de parkeerplaatsen aan de achterzijde van het ziekenhuis. Met dit pasje opent u ook de toegangsdeur aan de achterzijde, waardoor u via een kortere route op de afdelingen Radiotherapie en Dialyse komt.

Mindervalidenplekken

Voor mindervaliden zijn er 30 plekken op de begane grond van de parkeergarage. De 7 parkeerplekken voor de spoedpost zijn bij de ingebruikname van de parkeergarage komen te vervallen.

Wanneer u met een voertuig voor mindervaliden komt dat hoger is dan 2,20 meter is het niet mogelijk om in de parkeergarage te parkeren. In dat geval verzoeken wij u om een e-mail te sturen naar beveiliging@rdgg.nl, met daarin uw naam, patiëntnummer, de datum en het tijdstip van uw bezoek, het kenteken van het voertuig, de hoogte van het voertuig, uw telefoonnummer en eventuele bijzonderheden. Wij nemen dan zo snel mogelijk contact met u op over de mogelijkheden.

Kort parkeren spoedpost

Komt u voor de spoedpost en wilt u zo snel mogelijk iemand afzetten en naar binnen helpen? Dan kunt u uw auto kort parkeren op de parkeerplaats voor de spoedpost. Omdat veel bezoekers gebruikmaken van deze voorziening, vragen we u uw auto zo snel mogelijk in de parkeergarage te zetten.

Shuttledienst

Op de locatie Delft pendelt de Reinier Shuttle tussen de parkeergarage en de hoofdingang van het ziekenhuis, om patiënten en bezoekers die minder goed ter been zijn te vervoeren. U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.30 uur gratis gebruikmaken van deze dienst.

Fiets, scooter, brommer en motor

Komt u op de fiets naar het ziekenhuis, dan kunt u uw fiets parkeren in de gratis fietsenstalling aan de voorkant van het ziekenhuis. Direct naast de fietsenstalling is ruimte om scooters, bromfietsen en motoren neer te zetten, inclusief grondbeugels om deze vast te zetten.

Parkeren op locatie Voorburg

In Voorburg kunt u uw auto tegen betaling parkeren. Daarvoor gelden onderstaande tarieven. U vindt de betaalautomaten bij de hoofdingang.

 • Vanaf 0 tot 15 minuten parkeren: € 0,00
 • Vanaf 15 tot 30 minuten parkeren: € 0,70
 • Vanaf 30 minuten tot 1 uur parkeren: € 1,50
 • Vanaf 1 tot 2 uur parkeren: € 2,80
 • Vanaf 2 tot 3 uur parkeren: € 4,20
 • Vanaf 3 uur parkeren: € 5,00 (het maximale dagtarief)

U kunt uw fiets gratis parkeren in de overdekte fietsenstalling.

Parkeren op locatie Naaldwijk

In Naaldwijk kunt u uw auto en fiets gratis parkeren. De parkeerplaatsen en de fietsenstalling bevinden zich aan de voorzijde van het behandelcentrum.

Parkeren op locatie Ypenburg

Met ingang van 12 februari 2018 heeft de gemeente Den Haag betaald parkeren in rondom De Reef in Ypenburg ingevoerd. Vanaf 9.00 uur tot 24.00 uur moeten bezoekers betalen in de Kiekendiefstraat. Het tarief bedraagt 1,70 euro per uur. U dient dit bedrag vooraf te betalen. Omdat spreekuren soms uitlopen, raden wij u aan om voor deze betaling gebruik te maken van een parkeerapp op uw mobiele telefoon. Zo weet u zeker dat u niet opnieuw naar de parkeerplaats hoeft om extra parkeertijd te kopen.

Het Parkeerreglement Reinier de Graaf is van toepassing indien u parkeert op een van de bovenstaande locaties.

Patiëntenpas

Voor een afspraak bij een polikliniek maakt u gebruik van een patiëntenpas. Met deze pas kunt u zich aanmelden bij de aanmeldzuil van de betreffende polikliniek. Hierdoor hoeft u niet meer in de rij te staan bij de balie. De handzame pas (formaat pinpas) biedt u bij de aanmeldzuil direct inzicht in de afspraken van die dag en geeft aan wanneer de gegevens geactualiseerd moeten worden.​

Pendeldienst

Deze dienst is tot nader order niet van toepassing

 

Tussen het Gasthuis in Delft en het Diaconessenhuis Voorburg rijdt een gratis pendeldienst voor patiënten van ons ziekenhuis. Deze bus brengt u van de ene naar de andere locatie, mocht het voor u niet mogelijk zijn om met eigen vervoer van het Gasthuis naar het Diaconessenhuis Voorburg te gaan of andersom. U kunt bij de receptie van de locatie van vertrek aangeven dat u mee wil rijden, bij voorkeur een kwartier voor vertrek. Uw rollator of rolstoel kan ingeklapt mee. De bus vertrekt en stopt bij de hoofdingang van beide locaties en rijdt op onderstaande tijden:

Vertrek uit Delft Vertrek uit Voorburg
7:30 8:30
9:30 10:15
11:15 12:00
13:15 14:00
15:00 15:45
16:30 17:00

Plattegrond

Bekijk hier de plattegrond van het Gasthuis in Delft.

Poli-apotheek

Op onze locatie in Delft bevindt zich in de centrale hal, naast de Spoedpost, een poli-apotheek. Deze apotheek is alle dagen van de week dag en nacht open.

Rolstoelen

Voor patiënten en bezoekers van ons ziekenhuis zijn rolstoelen beschikbaar. Deze zijn te vinden bij de hoofdingangen van al onze locaties. Op de locatie in Delft staan de rolstoelen ook in de parkeergarage. Om hiervan gebruik te maken, hebt u een muntstuk van 1 euro of 20 eurocent nodig. Uw euromunt wordt geretourneerd na het terugbrengen van de rolstoel.

Shuttledienst

Op de locatie Delft pendelt de Reinier Shuttle tussen de parkeergarage en de hoofdingang van het ziekenhuis, om patiënten en bezoekers die minder goed ter been zijn te vervoeren. U kunt van maandag tot en met vrijdag tussen 09.00 en 16.30 uur gratis gebruikmaken van deze dienst.

Stiltecentrum

Te midden van de onrust van het ziekenhuis biedt het stiltecentrum u de mogelijkheid om even tot uzelf te komen. U kunt er gewoon even gaan zitten in een van de makkelijke stoelen, een gedachte opschrijven of een elektrisch kaarsje aansteken. U vindt het stiltecentrum op onze locatie in Delft op de begane grond in de gang direct achter de centrale hal.

Taxi

De receptiemedewerkers op de verschillende locaties kunnen een taxi voor u bellen als u deze nodig hebt. U kunt uw voorkeur voor een taxicentrale zelf aangeven. Wij hebben de telefoonnummers van bijna alle taxicentrales in de regio en proberen een taxi te regelen met de minste wachttijd.

Heeft u een mobiliteitsbeperking, dan bellen wij Regiotaxi Haaglanden voor u. Reinier de Graaf heeft afspraken met deze centrale, die er naar streeft om patiënten met voorrang op te halen. De voertuigen zijn toegankelijk voor rolstoelen, scootmobielen, kinderwagens en rollators en voldoen aan alle veiligheidseisen. Het gaat om een vorm van openbaar vervoer waarbij tarieven worden gehanteerd die tussen de tarieven van het gewone openbaar en die van een normale taxicentrale liggen. Heeft u een WMO-indicatie, dan rijdt u tegen een lager tarief als u over een regiotaxipas beschikt. Deze kunt u aanvragen bij uw gemeente.

Reserveert u zelf de taxi (vanuit huis), dan dient u rekening te houden met een wachttijd van een uur met een uitloop van 15 minuten. Indien u na afloop van uw bezoek aan het ziekenhuis de receptiemedewerker laat reserveren voor uw terugrit, dan geldt er een wachttijd van een half uur met een uitloop van 15 minuten. Voor meer informatie over Regiotaxi Haaglanden kunt u bellen naar 088-9666000.

Televisie, radio en telefoon

Op de locatie Delft en Voorburg kunt u tijdens uw opname gratis gebruikmaken van een televisie en  een radio op uw kamer. Om gebruik te kunnen maken van de televisie en de radio heeft u een afstandsbediening en koptelefoon nodig. Deze wordt door de verpleging aan u verstrekt.

Ziekenhuisdienst

Elke zondagochtend is er om 10:00 uur een ziekenhuisdienst op onze locatie in Delft. De ene week wordt deze verzorgd door een Katholieke voorganger, de andere week door een Protestantse. Onze vrijwilligers vragen u op vrijdag of u de dienst van de zondag daarna wil bijwonen. Indien gewenst halen de vrijwilligers van de afdeling u hiervoor op en brengen u na de dienst weer terug.

Locaties

 • Reinier de Graafweg 5
  2625 AD Delft
  (015) 260 30 60
  Meer info
 • Middel Broekweg 2a
  2671 ME Naaldwijk
  088-260 4000
  Meer info
 • Fonteynenburghlaan 5
  2275 CX Voorburg
  (070) 340 11 00
  Meer info
 • Kiekendiefstraat 17
  2496 RP Den Haag
  (015) 270 68 00
  Meer info

Agenda