Persoonlijke ontwikkeling

Om onze patiënten uitstekende kwaliteit van zorg te kunnen leveren, is het van belang dat onze medewerkers zich op professioneel en persoonlijk vlak kunnen (blijven) ontwikkelen. Onze Reinier Academie verzorgt, coördineert, faciliteert en adviseert over opleiding en ontwikkeling. 

Persoonlijke ontwikkeling

Op het gebied van persoonlijke ontwikkeling bieden we een ruim aanbod aan opleidingen. Denk hierbij aan trainingen op het gebied van persoonlijk leiderschap, cruciale gesprekken, time management of mindfulness. Ook staat voor medewerkers een uitgebreide bibliotheek met online trainingen tot hun beschikking. Een interne coachpool verzorgt individuele coachtrajecten voor medewerkers die daar behoefte aan hebben.

Teamontwikkeling

Daarnaast wordt veel aandacht besteed aan de samenwerking binnen teams, bijvoorbeeld aan de hand van Insights Discovery. Op basis van persoonlijkheidsprofielen van de teamleden wordt een teamanalyse gemaakt, die als uitgangspunt dient voor het optimaliseren van de samenwerking. Daarnaast verzorgt de Reinier Academie veel maatwerktrajecten voor teams en ook teamcoaching behoort tot de mogelijkheden. 

Leiderschap

Voor alle leidinggevenden en voor medewerkers die willen doorgroeien naar een leidinggevende functie heeft de Reinier Academie een leiderschapsprogramma ontwikkeld. Persoonlijk leiderschap, zoals geformuleerd door Stephen Covey, vormt de basis van dit programma. Daarnaast worden voor leidinggevenden trainingen aangeboden op het gebied van cruciale gesprekken, coachingsvaardigheden en organisatiecultuur.