Ondersteuning voor medewerkers

Al ruim 750 jaar voorzien we in de beste zorg voor onze patiënten. Dag in dag uit doen onze medewerkers er alles aan om deze zorg te kunnen leveren. Want zonder onze medewerkers zijn we slechts een gebouw. En om onze medewerkers gemotiveerd en energiek te houden, investeren we op tal van manieren in hun welzijn en werkplezier. Vier voorbeelden:

Vrijwilligerswerk in het buitenland 
Van India tot Haïti en van Roemenië tot Tanzania: steeds meer medewerkers van Reinier de Graaf reizen af naar het buitenland om vrijwilligerswerk te doen. Als ziekenhuis hechten we veel waarde aan deze maatschappelijke betrokkenheid en daarom hebben we de Commissie Grenzeloos Reinier opgericht. De commissie ondersteunt medewerkers bij het doen van vrijwilligerswerk in het buitenland. De gedachte hierachter is dat een buitenlandse ervaring onze medewerkers waardevolle ervaringen oplevert, energie geeft en hen terugbrengt naar de essentie van de zorg. 

Reinier Academie 
Van de opleiding ‘Nurse practitioner’ (NP) tot leiderschapsprogramma’s, onze Reinier Academie voorziet in de opleiding en scholing van medewerkers zodat zij zich voortdurend kunnen ontwikkelen. De Reinier Academie is een samenwerkingsverband, waarin het zogenoemde Leerhuis (Medische Opleidingen, Wetenschapsbureau en Kenniscentrum) en onze afdelingen Bedrijfsopleidingen en Beroepsopleidingen onderdeel van zijn. Ook kunnen onze medewerkers kiezen voor scholing op maat en e-learning.

Open Deuren Week
Tijdens de jaarlijkse Open Deuren Week krijgen onze medewerkers de kans om een dagdeel mee te lopen op een zorg- of stafafdeling binnen ons ziekenhuis waar zij niet werkzaam zijn. Ook is het mogelijk om een kijkje te nemen in het LangeLand Ziekenhuis en het HagaZiekenhuis, onze partners binnen de Reinier Haga Groep. Een goede manier om erachter te komen hoe collega’s hun werk doen.

Vitaliteitsprogramma 
Alle medewerkers hebben toegang tot Vitaal@Reinier, een online portaal waarop ze alle activiteiten kunnen vinden die we binnen ons ziekenhuis aanbieden om fit en energiek te worden en te blijven. Daarnaast geeft het portaal tips voor verdere persoonlijke ontwikkeling en om gezond te werken in een veilige omgeving. Zo kunnen medewerkers zich via Vitaal@Reinier opgeven voor hardlooptrainingen en bootcamplessen en kunnen ze deelnemen aan het Leefstijl-programma om een betere balans tussen werk en privé te vinden.