Sollicitantenspreekuur voor afgewezen kandidaten

Mensen steken vaak veel tijd en energie in hun sollicitatie, ook wanneer zij solliciteren op een baan in het Reinier de Graaf ziekenhuis. Onze recruiters zijn zich ervan bewust dat solliciteren veel tijd en moeite kost. Daarom vinden zij het belangrijk dat elke sollicitant de aandacht krijgt die hij of zij verdient, ook als zij diegene afwijzen. In dit kader startten onze recruiters vijf jaar geleden een maandelijks inloopspreekuur voor afgewezen sollicitanten. 

Tijdens dit spreekuur geven de recruiters onder meer feedback op brieven, presentaties en cv’s. Op deze manier willen zij sollicitatieprocedures zo klantgericht en -vriendelijk mogelijk maken. Het idee past ook mooi binnen de visie van het ziekenhuis, waarin persoonlijke aandacht belangrijk is. 

Van afwijzing tot aanstelling 
Het spreekuur is heel praktisch in opzet: allereerst wandelt de recruiter door onder meer de sollicitatiebrief en het cv van de afgewezen sollicitant. De recruiter zoomt daarbij in op zaken als structuur, opbouw, lay-out en focus. De kunst voor sollicitanten is namelijk om op de juiste manier op te vallen en helder te zijn over zijn of haar identiteit, achtergrond, kennis, kunde en ambities. Ook stelt de recruiter vragen, waaruit soms blijkt dat een kandidaat beter op een andere functie zou kunnen solliciteren, binnen of buiten het ziekenhuis. Sommige bezoekers van het spreekuur vinden dankzij de tips van de recruiters dan ook een baan ergens anders. 

Het spreekuur wordt een keer per maand gehouden op individuele basis en trekt jaarlijks ruim tweehonderd bezoekers. Tot op heden zijn dankzij het spreekuur twaalf afgewezen sollicitanten alsnog aangenomen bij Reinier de Graaf. Tijdens dit spreekuur kwam namelijk duidelijker naar voren wat hun sterke eigenschappen waren, waardoor ook andere vacatures in het ziekenhuis in beeld kwamen. Het spreekuur betekent voor sommige sollicitanten dus een behoorlijke wending.

Het sollicitantenspreekuur zorgde ervoor dat logistiek medewerker OK Harry Bennink (rechts) dankzij een gesprek met recruiter Sjoerd Burger (links) alsnog aangenomen werd. Sjoerd: “We geven sollicitanten oprechte aandacht bij het spreekuur, ik vind het geweldig om te zien en te merken hoe dat door hen gewaardeerd wordt. Het spreekuur zorgt ervoor dat zij echt verder op weg geholpen worden in hun sollicitatiereis en dat is heel dankbaar werk.”