Naar het ziekenhuis tijdens de coronacrisis?

Dit zijn onze maatregelen en huisregels

Bloedafname/ Laboratorium

Bloedafname in het Reinier de Graaf Gasthuis verloopt via het Reinier Haga Medisch Diagnostisch Centrum (RHMDC). Bloedafname, het inleveren van materiaal en overige onderzoeken gaan zoveel mogelijk met geplande afspraken.

Een afspraak maakt u via het online afsprakensysteem. U kunt bij diverse locaties terecht voor bloedafname, het inleveren van materialen zoals urine en overige onderzoeken. Klik hier om door te gaan naar het online afsprakensysteem.

De afdeling Bloedafname in het Reinier de Graaf Gasthuis in Delft is op werkdagen van 07.00 tot 17.30 uur en op zaterdag van 08.30 tot 10.30 uur geopend. U vindt de afdeling op de begane grond, gang C.

Tijdens de feestdagen zijn er aangepaste openingstijden:
Maandag 18 april 2022: Gesloten
Woensdag 27 april 2022: Gesloten
Donderdag 5 mei 2022: 07.00 uur – 16.00 uur (’s avonds gesloten)
Donderdag 26 mei 2022: Gesloten (overdag en ’s avonds)

Bloedafname voor patiënten van IVF-polikliniek Voorburg
Voor patiënten van de IVF-polikliniek in Voorburg is het, naast de reguliere openingstijden, ook mogelijk om op zondag en op feestdagen naar Delft te komen voor bloedafname. U kunt dan terecht van 10.30 tot 10.45 uur. Maak hier een afspraak.

Wat neemt u mee naar de afspraak?
Na het maken van een afspraak, ontvangt u een bevestiging per email. In deze email leest u wat u voor het desbetreffende onderzoek moet meenemen. Daarnaast zijn er een aantal items die u altijd bij u moet hebben als u één van onze locaties bezoekt. Hier meer informatie wat mee te nemen. Als u één van deze items niet meeneemt, kunnen wij u helaas niet helpen. U dient dan een nieuwe afspraak te maken.

Veilige zorg
Wij doen er alles aan om besmetting met het coronavirus te voorkomen. Daarom nemen we voorzorgsmaatregelen om u veilige zorg te kunnen bieden. Sinds september 2020 werken we op de afdeling Bloedafname zoveel mogelijk met geplande afspraken. Door het werken op afspraak kunnen we het aantal personen in de wachtkamers tot een minimum beperken en de anderhalve meter afstand waarborgen.

  • Heeft u koorts of verkoudheidsklachten? Annuleer dan uw afspraak en neem contact op met uw arts over de bloedafname.
  • Kom niet eerder dan 5 minuten voor de afspraak naar de bloedafnamelocatie en indien mogelijk, alleen.

Meer informatie
Voor informatie over de bloedafnamelocaties en de bijbehorende openingstijden kunt u hier terecht. Voor een overzicht van de tarieven kunt u hier de tarievenlijst laboratoriumdiagnostiek bekijken.

Vragen
Heeft u vragen of problemen bij het maken van uw online afspraak? Neem dan op werkdagen tussen 08:00 uur en 17:00 uur contact op met het Klant Contact Centrum van RHMDC op telefoonnummer 088 260 4000.