Geestelijke verzorging

Tijdens je verblijf in ons ziekenhuis heb je, of hebben jouw naasten, mogelijk behoefte aan een goed gesprek of aan geestelijke ondersteuning bij het omgaan met je ziekte. Hiervoor kun je terecht bij de Afdeling Geestelijke Verzorging.

De geestelijk verzorgers van ons ziekenhuis zijn er om je bij te staan en te bemoedigen. Zij bieden een luisterend oor, ongeacht jouw levensbeschouwelijke achtergrond. Ook een gebed, een ziekenzegen of een aangepast ritueel in overleg met jou zijn mogelijk.  

Voor vragen die samenhangen met het levenseinde kun je eveneens bij de geestelijke verzorging terecht.

Bij opname in het ziekenhuis kun je aangeven of je behoefte hebt aan een gesprek met een geestelijk verzorger. Uiteraard kun je dit ook gedurende jouw opname aangeven.

Stiltecentrum en gebedsruimte

Te midden van de onrust van het ziekenhuis biedt het stiltecentrum je de mogelijkheid om even tot jezelf te komen. Je kunt er gaan zitten in een van de gemakkelijke stoelen of je kunt een kaarsje aansteken. Je vindt het stiltecentrum van onze locatie Delft op de begane grond, in de gang direct achter de centrale hal. Naast het stiltecentrum bevindt zich de islamitische gebedsruimte, toegankelijk voor ieder die wil bidden.

Ziekenhuisdienst

Elke zondagochtend is er om 10.00 uur een ziekenhuisdienst op onze locatie in Delft. De ene week wordt deze verzorgd door een katholieke voorganger, de andere week door een protestantse. De ziekenhuisdiensten worden via het interne tv-kanaal 55 uitgezonden.

Contact

De contactgegevens van onze geestelijk verzorgers vind je via hun profiel hierboven.

Algemeen:
Tel. 015 – 260 44 07
E-mailadres: dgv@rdgg.nl

Team geestelijke verzorging, inclusief secretaresse Patricia Brunet (linksboven)