Zorg Dichtbij

Goede en betaalbare zorg voor iedereen; nu en in de toekomst. Om dit mogelijk te maken, kijkt Reinier de Graaf dagelijks of bestaande zorg ook anders kan. Bijvoorbeeld thuis of door een zorgaanbieder in de wijk. Deze veranderingen noemen we Zorg Dichtbij.

Het is hard nodig om de zorg anders in te richten, zonder dat de kwaliteit van de zorg minder wordt. Want de zorgkosten stijgen alleen maar. We worden alsmaar ouder en we zijn met steeds meer mensen in Nederland. Daarbij is het moeilijk om zorgpersoneel aan te trekken.

Hoe kunnen we de bestaande zorg voorkomen, verplaatsen of vervangen? Op die manier kunnen we de zorg voor iedereen toegankelijk en betaalbaar houden. Dit is de grote opgave voor Nederland en daarmee voor Reinier de Graaf.

Op veel afdelingen van ons ziekenhuis zijn al sterke oplossingen bedacht door zorgmedewerkers van Reinier de Graaf. Veel oplossingen doorbreken de gewoonte om ziektes te behandelen in het ziekenhuis. Soms hoef je voor zorg zelfs de deur niet meer uit. Welke zorg is dat?

Zorg thuis

Zorg in de buurt

Minder ziekenhuisbezoek

Leefstijl