Wie zijn wij?

Op de afdeling waar jij jouw behandeling krijgt, werken kinderartsen, kinder(oncologie) verpleegkundigen en pedagogisch medewerkers. We stellen ons zelf even voor.

Kinderarts

De kinderartsen met aandachtsgebied Kinderoncologie zijn dokter Hekkelaan en dokter Noordzij. Zij doen de poliklinische controles en zijn verantwoordelijk voor de chemotherapie. 

Als je moet blijven slapen in het ziekenhuis, zullen er ook andere kinderartsen voor je zorgen. Elke ochtend zullen de kinderarts en arts-assistent bij jou langskomen om te bespreken hoe het met je gaat. Ook vragen ze wat er nog moet gebeuren. De kinderarts heeft regelmatig contact met de kinderoncoloog in het Prinses Maxima Centrum. Zo zijn ze daar ook op de hoogte hoe het met je gaat. 

Kinderoncologie-verpleegkundigen

Op onze Kinder- en jeugdafdeling werken veel kinderverpleegkundigen. Als je chemotherapie nodig hebt, zul je vaak dezelfde verpleegkundigen zien, de kinderoncologieverpleegkundigen. Zij kunnen je port-a-cath (PAC) aanprikken om zo chemotherapie te kunnen toedienen. Een PAC is een klein reservoir onder de huid met een slangetje dat uitkomt in een grote ader. 

Als je een bloedtransfusie krijgt of je moet blijven slapen in het ziekenhuis, kunnen er ook andere kinderverpleegkundigen voor je zorgen.

Medisch pedagogisch hulpverleners

Net als in het PMC zijn op onze afdeling ook medisch pedagogisch hulpverleners. Zij kunnen je uitleg geven over wat er moet gebeuren, je helpen als je iets spannend vindt, maar ook samen leuke dingen doen.
Als je het fijn vindt, gaat de medisch pedagogisch hulpverlener met jou en je ouders mee als er iets moet gebeuren dat je heel spannend vindt.

Het zal vast gebeuren dat dingen bij ons in het ziekenhuis anders gaan dan in het PMC. We doen ons best om zoveel mogelijk op dezelfde manier te werken. We vinden het belangrijk om van jou te horen hoe jij dingen graag zou willen.

Staand, van links naar rechts: Jeroen Diepstraten (apotheker), Marion Hekkelaan (kinderarts), Jeroen Noordzij (kinderarts-infectioloog/immunoloog), Manon van der Lugt (verpleegkundige kinderoncologie), Ilse Korteland (verpleegkundige kinderoncologie), Brigitte Schoenmakers (verpleegkundige kinderoncologie), Kirstin Ruijtenbeek (verpleegkundige kinderoncologie), Patty Bouwmeester (verpleegkundige kinderoncologie), Hannie Spanjers (diëtist), Sally Brijer (doktersassistent), Maurita Rijnders (fysiotherapeut).

Zittend, van links naar rechts: Janneke Brok (kinderpsycholoog), Ellen van Dam (verpleegkundige kinderoncologie), Karlijn Schmidt (diëtist), Michelle Kester (verpleegkundige kinderoncologie), Nadeche van Rijn (medisch pedagogisch hulpverlener), Lisa Bosman (verpleegkundige kinderoncologie), Bep Wiessenhaan (hoofd Kinder- en Jeugdafdeling en Kinderdagbehandeling).

Niet op de foto: Ria Sigmond (diëtist), Nathalie van Zutphen (verpleegkundige kinderoncologie), Jorinka Poot (medisch pedagogisch hulpverlener), Annette Meijneke (baliesecretaresse), Karin van Willigen (baliesecretaresse), Renate de Jong (baliesecretaresse), Brigitte van den Ende (planner).