Digitaal Reinier

Digitale zorg, ook wel eHealth genoemd, ontwikkelt zich steeds sneller. Ook het Reinier de Graaf ziekenhuis biedt steeds vaker digitale zorg.

Patiënten krijgen door digitalisering van de zorg de mogelijkheid om hun zorg beter te beheren, op het moment dat het hen uitkomt.

Deze digitale diensten bieden we aan:

Mijn Reinier de Graaf

Het patiëntenportaal ‘Mijn Reinier de Graaf’ is de basis van onze digitale zorg. Het patiëntenportaal is de beveiligde online omgeving van Reinier de Graaf. Je kunt hier je medische gegevens inzien en zelf zaken regelen, zoals online afspraken maken. Ook kun je hier belangrijke folders lezen, vragenlijsten invullen en uitslagen inzien. Klik hier voor meer informatie over de mogelijkheden van Mijn Reinier de Graaf.

Videoafspraken

Soms kan een (vervolg)afspraak op de polikliniek via een videoverbinding plaatsvinden. Je spreekt je zorgverlener via een videogesprek vanaf je eigen computer of tablet. Klik hier voor meer informatie.

Digitale voorlichting

Het intakegesprek kan, in overleg met je zorgverlener, digitaal plaatsvinden. Je krijgt dan voorlichting over de behandeling via filmpjes en kunt digitaal toestemming geven voor je behandeling. Vraag je zorgverlener hiernaar.

Digitale keuzehulpen

Keuzehulpen helpen bij het maken van een keuze over de behandelmogelijkheden of de wijze van contact met de zorgverlener. Voorbeelden hiervan vind je op zorgkeuzelab.nl of via thuisarts.nl.

Thuismonitoring

Thuismonitoring is een manier om je gezondheid ‘op afstand’ in de gaten te houden. Dit gaat in overleg met je zorgverlener. Voorbeelden hiervan zijn de SanaCoach Mijn IBD, SanaCoach COPD en SanaCoach Hartfalen.