Diabetes voetenpolikliniek

Op de Diabetes voetenpolikliniek (Voetenpoli) behandelen we diabetespatiënten met voetproblemen en wonden aan de voeten. Voor een afspraak heeft u een verwijzing nodig.

Als u diabetes (suikerziekte) heeft, kunt u last krijgen van voetproblemen. Dit komt doordat bloedvaatjes en zenuwen beschadigd kunnen raken. Het bloed stroomt dan minder goed door uw benen en voeten en het gevoel in de voeten kan verminderd zijn. Hierdoor kunnen drukplekken en wonden ontstaan. Vervolgens kunnen deze wonden gaan ontsteken zonder dat u het doorheeft.

Op de Diabetes voetenpolikliniek spoort ons multidisciplinaire team voetproblemen op om te voorkomen dat uw klachten verergeren. Het multidisciplinaire team bestaat uit een vaatchirurg, revalidatiearts, wondconsulent, podotherapeut, verpleegkundig specialist, gipsverbandmeester en indien nodig vasculair internist en orthopedisch chirurg. Samen met u maken we een behandelplan. We bestrijden infecties, behandelen de wond en voorkomen druk op de wond. Ook herstellen we de bloedtoevoer in uw benen als dat nodig is. Zo voorkomen we ergere voetproblemen.

Let op: Vanaf 2 maart 2021 verhuist het spreekuur van de Diabetes voetenpoli op de dinsdagochtend tijdelijk naar het Diaconessenhuis in Voorburg. In het Diaconessenhuis is er meer ruimte beschikbaar dan in het Gasthuis in Delft, waardoor het makkelijker is om afstand te houden. U kunt voor dit spreekuur gratis parkeren bij het Diaconessenhuis, hiervoor krijgt u een uitrijkaart tijdens uw afspraak.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens uw eerste afspraak bespreken we uw klachten. Samen met u bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens uw eerste afspraak.

Daarom Diabetes voetenpolikliniek bij Reinier de Graaf

De Diabetes voetenpolikliniek van het Reinier de Graaf is uniek in de regio. Op deze polikliniek werken verschillende specialisten uit ons ziekenhuis samen. Zoals een vaatchirurg, revalidatiearts, podotherapeut , wondconsulent , verpleegkundig specialist en gipsverbandmeester. Dit is het multidisciplinair behandelteam. Zij bundelen hun kennis en ervaring, om u de beste zorg te kunnen geven bij voetwonden.

Contact

De Diabetes voetenpolikliniek is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 13.

Delft, 1e verdieping, gang D

Meer lezen over Diabetes voetenpolikliniek

Afspraak & Contact

De Diabetes voetenpolikliniek is op werkdagen bereikbaar van 8.30 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 42 13.

Vind de weg

Delft, 1e verdieping, gang D