Hartbewaking en Eerste Harthulp

De afdeling Hartbewaking (CCU) en Eerste Harthulp (EHH) bestaat uit 2 onderdelen. Op de EHH bieden we spoedeisende hulp bij hartklachten. En op de CCU (Coronary Care Unit) wordt u opgenomen als u intensieve hartzorg nodig heeft.

De Hartbewaking en Eerste Harthulp zitten samen op één afdeling. Indien u acute hartklachten ervaart, zoals pijn op de borst, ritmestoornissen of kortademigheid, kunt u doorgestuurd worden naar de Eerste Harthulp. Hier onderzoeken we u zo snel mogelijk en stellen we een diagnose. Dit doen we onder andere door bloedonderzoek, ritmebewaking, röntgenfoto’s en een inspanningsonderzoek.

Als onze cardioloog een diagnose heeft gesteld, starten we zo snel mogelijk met een eventuele behandeling. Soms moet u in het ziekenhuis blijven en wordt u opgenomen op de Hartbewaking of op de afdeling Cardiologie.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Daarom Hartbewaking en Eerste Harthulp bij Reinier de Graaf

Wij werken nauw samen met het HagaZiekenhuis in Den Haag. Een aantal van onze cardiologen werkt deels ook in dit ziekenhuis. Sommige van onze behandelingen vinden daar plaats, zoals een dotterbehandeling, bypassoperatie, klepoperatie en het plaatsen van een inwendige defibrillator.

Andere onderzoeken voeren we in ons eigen ziekenhuis uit. Controles op de polikliniek heeft u bij ons in het ziekenhuis. Door de samenwerking met andere ziekenhuizen is de wachtlijst van bepaalde behandelingen flink ingekort, zoals bij een dotterbehandeling.

Contact

De afdeling Hartbewaking en Eerste Harthulp is 24 uur per dag bereikbaar via tel. 015 – 260 51 81.

Delft, 3e verdieping, gang 3C.

Gerelateerde specialismen

Afspraak & Contact

De afdeling Hartbewaking en Eerste Harthulp is 24 uur per dag bereikbaar via tel. 015 – 260 51 81.

Vind de weg

Delft, 3e verdieping, gang 3C.