Geestelijke verzorging

Tijdens uw verblijf in ons ziekenhuis heeft u, of hebben uw naasten, mogelijk behoefte aan een goed gesprek of aan geestelijke ondersteuning bij het omgaan met uw ziekte. Hiervoor kunt u terecht bij de Afdeling Geestelijke Verzorging.

De geestelijk verzorgers van ons ziekenhuis zijn er om u bij te staan en te bemoedigen. Zij bieden een luisterend oor, ongeacht uw levensbeschouwelijke achtergrond. Ook een gebed, een ziekenzegen of een aangepast ritueel in overleg met u zijn mogelijk.  

Voor vragen die samenhangen met het levenseinde kunt u eveneens bij de geestelijke verzorging terecht.

Bij opname in het ziekenhuis kunt u aangeven of u behoefte heeft aan een gesprek met een geestelijk verzorger. Uiteraard kunt u dit ook gedurende uw opname aangeven.

Stiltecentrum en gebedsruimte

Te midden van de onrust van het ziekenhuis biedt het stiltecentrum u de mogelijkheid om even tot uzelf te komen. U kunt er gaan zitten in een van de gemakkelijke stoelen of u kunt een kaarsje aansteken. U vindt het stiltecentrum van onze locatie Delft op de begane grond, in de gang direct achter de centrale hal. Naast het stiltecentrum bevindt zich de islamitische gebedsruimte, toegankelijk voor ieder die wil bidden.

Ziekenhuisdienst

Elke zondagochtend is er om 10.00 uur een ziekenhuisdienst op onze locatie in Delft. De ene week wordt deze verzorgd door een katholieke voorganger, de andere week door een protestantse. De ziekenhuisdiensten worden via het interne tv-kanaal 55 uitgezonden.

Contact

De geestelijk verzorgers zijn te bereiken via de onderstaande contactgegevens.

Algemeen:
Tel. 015 – 260 44 07
E-mailadres: dgv@rdgg.nl

Team geestelijke verzorging, inclusief secretaresse Patricia Brunet (linksboven)
Caroliene van Waveren
Hogervorst
C.vanWaveren@rdgg.nl
015 – 260 41 53