Dermatologie

Op de afdeling Dermatologie onderzoeken en behandelen we aandoeningen van de huid, de nagels en het haar. Deze aandoeningen noemen we huidziekten. Bijvoorbeeld psoriasis, eczeem, allergieën of huidkanker. Voor een aantal ziekten hebben we een speciaal spreekuur.

De huid is het grootste orgaan van ons lichaam. Als je klachten hebt door een huidziekte of huidafwijking kan dit erg vervelend zijn. Bijvoorbeeld psoriasis, eczeem, allergieën of huidkanker. Op de afdeling Dermatologie onderzoeken en behandelen we aandoeningen van de huid, de nagels en het haar. Deze aandoeningen noemen we huidziekten. De specialisten in huidziekten heten dermatologen of huidartsen. Onze dermatologen (Dermatologie) bekijken jouw klachten en geven jede juiste behandeling voor jouw huidziekte of huidafwijking.

Voor een aantal ziekten en klachten hebben we een speciaal spreekuur. Soms in combinatie met andere afdelingen. Zoals het dermatologie-oncologiespreekuur, dermatologie-gynaecologiespreekuur, dermatologie-reumaspreekuur, allergiespreekuur en melanomenspreekuur. Naast spreekuren op onze polikliniek Dermatologie houden wij ook digitale spreekuren. Bijvoorbeeld een video-consult, e-consult, telefonisch consult of meekijkconsult. Zo kunnen we je ook op afstand de beste zorg bieden bij dermatologische klachten.

Op onze speciale vulvapolikliniek voor vrouwen met klachten aan de uitwendige geslachtsorganen (de vulva), werken onze dermatologen en gynaecologen samen om optimale zorg te bieden.

Behandelingen en onderzoek

Tijdens je eerste afspraak bespreken we je klachten. Samen met jou bekijken we welke onderzoeken of behandelingen nodig zijn. Als dat mogelijk is, doen we al onderzoek tijdens je eerste afspraak.

Nieuws en achtergronden

Daarom Dermatologie bij Reinier de Graaf

Wij zijn een van de weinige ziekenhuizen in de omgeving met een Dagbehandeling Dermatologie. Als je ernstige psoriasis of eczeem hebt, kunnen wij je hier behandelen. Ook bieden wij UVA-1 lichttherapie bij zeldzame huidziekten, zoals morfea. Wij werken samen met medisch psychologen die u kunnen begeleiden.

Als een van de eerste ziekenhuizen hadden wij een Vulvapolikliniek, waar we zorg bieden bij klachten aan de vrouwelijke geslachtsorganen. Daarnaast is er het Huid- en lasercentrum. Hier kunnen we je huid er gezonder en mooier uit laten zien. Omdat we liever niet opereren als het niet nodig is, kiezen we voor verschillende lasers, injecties of peelings.

Contact

De afdeling Dermatologie is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 12.15 uur en van 13.15 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 43 91.

Delft: Polikliniek, 1e verdieping, gang G
Naaldwijk: Begane grond
Voorburg: 1e verdieping BCV

Poliklinieken en verpleegafdelingen

Gerelateerde specialismen

Onze thema's

In Reinier de Graaf hebben wij altijd bijzondere aandacht voor ouderen, moeders en kinderen en patiënten met kanker. Op deze thema’s zoeken we steeds naar nieuwe mogelijkheden in zorg en behandeling.

Veelgestelde vragen

Afspraak & Contact

De afdeling Dermatologie is bereikbaar op werkdagen van 08.30 tot 12.15 uur en van 13.15 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 43 91.

Polikliniek Dermatologie

De polikliniek Dermatologie is op werkdagen bereikbaar van 08.30 tot 12.15 uur en van 13.15 tot 16.30 uur via tel. 015 – 260 43 91.

Vulvapolikliniek

De Vulvapolikliniek is op werkdagen bereikbaar tussen 8.30 en 12.00 uur en tussen 13.00 en 16.00 uur. Voor een afspraak kun je bellen met de polikliniek Dermatologie of Gynaecologie.

Dermatologie: 015 – 260 43 91
Gynaecologie: 015 – 260 42 07

Vind de weg

Delft: Polikliniek, 1e verdieping, gang G
Naaldwijk: Begane grond
Voorburg: 1e verdieping BCV

Polikliniek Dermatologie

Delft: 1e verdieping, gang G: balie 13 en 14.
Voorburg: 1e verdieping BCV
Naaldwijk: begane grond

Vulvapolikliniek

Voorburg, 1e verdieping